7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kar çiftçilerin yüzünü güldürdü

Yoğun kar yağışı geçen yıl kuraklık yüzünden zarar gören çiftçilerin yüzünü güldürdü. 

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, bu yıl yağışların beklenen seviyede olmasının umut verici olduğunu belirtti. Kar yağışının şu an ekili olan bezelye, buğday ve arpaya gübre görevi gördüğünü hatırlatan Karaca, "Kar yağışı meyve üreticilerinin de yüzünü güldürdü" dedi. 

Cumartesi günü başlayan kar yağışının Karacabeyli üreticiler adına çok sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizen Karaca, ilkbahar yağışlarının da bol olması halinde su sıkıntısının kalmayacağını kaydetti. Karaca, "Üreticilerimiz geçen kış yağışların yetersiz olması yüzünden kuraklıkla karşı karşıya kalmıştı. Bir çok arkadaşımız tarlasında ekili olan ürününü sulamakta güçlük çekti. Bu yıl yağışlar çok iyi. Hafta sonu başlayan kar yağışı üreticilerin yüzünü güldürdü. Ekili hububat alanlarını örten kar, toprağın azot ihtiyacını da karşılıyor ve gübre yerine geçiyor. 

Geçen yaz kuraklıktan kavrulan ürünlere, yağışların olmamasının etkisiyle tarla fareleri de zarar vermişti. Kar yağışı bu tür zarar verici haşerelerin de azalmasını sağlıyor" dedi. 

Önceki yıllarda bazı meyve ağaçlarının erken uyandığı için don tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Karaca, kar yağışının bu riski ortadan kaldırdığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 12:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?