8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kar ekiplerinin mesaisi başladı

Sibirya soğuklarının ardından aniden bastıran kar yağışı ile birlikte harekete geçen Nilüfer Belediyesi kar ekipleri, kenti beyaza boyayan kar yağışına hazırlıksız yakalanmadı.

Havaların soğumasıyla birlikte beklenen kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamlayarak kar ekiplerini oluşturan Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, karın düştüğü ilk andan itibaren Nilüfer’de kritik noktalar başta olmak üzere ana arterlerde tuzlama yapmaya başladı.

6 ekip oluşturarak 24 saat yol temizleme ve tuzlama çalışması yapan Nilüfer Belediyesi, ana arterlerin yanı sıra, kar yağışının olumsuz etkiler yarattığı eğimli bölgelerde, kaza riski görülen yokuş yollardaki tuzlama çalışmalarına da öncelik veriyor.

75 ton tuz stoku bulunan Nilüfer Belediyesi, hava şartlarının gidişatına göre de takviye yapmak için hazırlıklarını tamamladı. Kış boyunca üç vardiya olarak 24 saat hazır bekleyecek Fen İşleri kar ekibi, 4 tuz kamyonu, 2 greyder, bir tuz serici, bir kar temizleyici ve 5 elemanı ile nöbet başında olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 15:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?