8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kar yağışı ulaşımı engelliyor

Bursa'da akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı, şehirlerarası ulaşımı da etkilemeye başladı.

Karacabey-Bandırma karayolu, Fevzi Paşa rampasındaki yoğun tipi ve buzlanma sebebiyle ulaşıma kapandı.
Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Mesci, Bursa-Yalova karayolunda Süpürgelik mevkiinde akşam saatlerinde başlayan yoğun tipi sebebiyle görüş mesafesinin düştüğünü, ulaşımın güçlükle yapılabildiğini bildirdi. Mesci, İnegöl-Bozüyük karayolunda Mezitler mevkiinde ise 2 TIR'ın yoldan çıkması ve İnegöl istikametine gelişte akşam saatlerinde kurtarma çalışmaları yapılması sebebiyle kısmen ulaşımın durduğunu söyledi.

Mesci, geçiş noktasındaki Bursa'da şehirlerarası yolların yoğun kar yağışına rağmen açık olduğunu, zincirli araçların güçlükle de olsa seyrettiğini kaydetti. Süpürgelik'teki tipi sebebiyle Orhangazi'de polis ekiplerinin, TIR'ları istasyonlara çektirdiği öğrenildi.
Karayolları ekipleri aralıksız olarak tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını sürdürürken, bazı karayollarında platformda bozuk kar olduğu, don etkisi ile sertleşen bu birikintilere dikkat edilmesi istendi. Bursa-Uludağ yolunda da ekipler gece boyunca kar temizleme çalışmalarını sürdürecek. Yetkililer, mecbur kalmadıkça Bursa'dan Bozüyük istikametine Mezitler'deki yoğun kar ve tipi; Yalova istikametine de Süpürgelik'teki yoğun tipi sebebiyle çıkılmamasını tavsiye ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 03:39:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?