8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kara paradan aklandı şirketlerini aldı

Nesim Malki cinayetine azmettirmek suçundan tutuklu bulunan Erol Evcil, 211 sanıklı 'kara para aklamak' suçundan yargılandığı davada tahliye edildi. Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın para kasası olduğu ileri sürülen Evcil'e ait tüm şirketlerin üzerindeki tedbir kararı da kalkmış oldu.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Erol Evcil ile tutuksuz sanıklar Hüseyin Kayapalı, Cengaver Yetim, Fettah Erdem, İlyas Uç, Mehmet Atak ve Hakan Karakurt katıldı. Duruşmada, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden bilirkişi raporu geldiği belirtildi.

Savunma yapan Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu, şirketler üzerine konulan tedbir ve kayyum atamalarının kaldırılmasını, şirketlerin Evcil'e iade edilmesini talep etti. Müvekkili Evcil hakkında tahliye istemlerini tekrar eden Kumkumoğlu, bilirkişi raporunun dosyada olmayan tespitlere dayandığını savundu. Erol Evcil de tedbir konulan şirketlerinin zararına çalıştırıldığını ve kötü bir yönetim sergilendiğini iddia etti. İş Bankası ile faaliyetlerinin hiçbir zaman bankayı dolandırmaya yönelik olmadığını ve bankanın kendilerine verdiği 96 milyon dolar krediyle ilgili gerekli teminatları aldığını söyleyen Evcil, bilirkişi raporunda, dolandırıcılık ve kara para suçlamasının nasıl tespit edildiğini anlayamadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, Hüseyin Kayapalı'ya ait turizm şirketi üzerindeki 'el koyma', 'kayyum atama' ve tedbirlerin kaldırılmasına, bazı sanıkların şirketlerine yeni kayyum heyeti tespit edilene kadar TMSF'nin kayyumluğunun devamına karar verdi. Mahkeme, Evcil hakkında 'kara para aklama' suçu ile ilgili olarak Bursa 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce verilen tutukluluğun kaldırılmasına ve bu suçtan tahliyesine karar verdi. Heyet Evcil'in şirketleri üzerindeki tedbirin kaldırılmasına karar verdi.

Zaman
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 17:06:04
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 17:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?