7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Karacabey'de balık katliamı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Canbalı deresinde fabrikaların bıraktıkları iddia edilen atıklar sebebiyle toplu balık ölümleri görülmeye başladı. 

Akşam saatlerine Canbalı köprüsü ayaklarında baygın olarak karaya vuran balıkları gören vatandaşlar, fabrika atıklarından etkilenerek kıyıya vuran ve halen yaşayan yayın, sazan, zurna, ustufya ve bıyıklı cinsi binlerce balığı toplayarak evlerine götürdü. İki römork balık toplandığını iddia eden vatandaşlar, ''Bizler balıkları bu şekilde toplamak istemezdik. Bu tam anlamıyla bir balık ve çevre katliamı. Bu balık katliamına sebep olan fabrikaları herkes çok iyi biliyor, fakat yetkililer gereğini
yapmadıkları için her yıl aynı katliam yapılıyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz'' dediler. 

Vatandaşlar tarafından toplanan baygın haldeki balıkların yanı sıra binlerce yavru balık da kıyıya vurdu. 

Karacabey İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, dere suyu ve ölü balıklardan numune aldıklarını, balık ölümlerinin sebebinin yapılacak tahlil neticesinde belli olacağını söyledi. Ceylan, bu tür balık ölümlerinin sürekli yaşandığını belirterek, "Bizler araştırmalarımızı yapıp, balık ölümlerinin sebebini tespit ederek yetkili birimlere bilgi veriyoruz, fakat bu sadece bizim dere suyu ve ölü balıklardan numune almamızla olmuyor. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün fabrikaların dereye bıraktıkları atık çıkışlarını kontrol etmeleri ve oralardan numune alarak gereğini yapmaları lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?