7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Karacabey'de korkutan yangın

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kulakpınar Köyü'nde çıkan yangında bir ev kullanılamayacak hale geldi.Tüpün ve evde bulunan fişeklerin patlaması itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatırken, 70 yaşındaki ev sahibini komşuları teselli etti. 

Emekli ormancı Hasan Toygar'ın eşiyle birlikte yaşadığı eve Bursa'dan tatile gelen çocukları, bahçedeki ocakta lor yaptı. İş bitimi ateşin söndüğünü sanan Toygar ailesinin çocukları, daha sonra hep birlikte Yeniköy'e pikniğe gitti. Ocakta kalan kıvılcımlar rüzgarın etkisiyle yeniden alevlenince, önce bahçedeki çırpılar tutuşmaya başladı. Evde hayvanlarla ilgilenmek için kalan baba Hasan Toygar'ın farkına varmadığı yangını gören komşuları, büyüyen alevleri görünce kendisini dışarı çıkarttı. 

İtfaiye ekipleri gelene kadar köy camiinden anons yapılarak halkın yangına müdahale edilmesi istendi. Köylülerin çeşme hortumları ve kovalarla yangına müdahalesi rüzgar sebebiyle fayda etmedi. Kısa sürede olay yerine gelen Karacabey Belediyesi itfaiyesi evin her yanını saran alevleri söndürmeye çalışırken, Orman İşletmesi ekipleri de çalışmalara katıldı. İvin içerisindeki tüpün patlaması çatının tamamen çökmesine sebebiyet verirken, ateş parçalarının etrafa saçılması heyecanlandırdı. Kadınlar ve çocuklar bir yandan etrafa saçılan ateş parçalarını söndürmeye çalışırken, evin yanında bulunan damlardaki büyükbaş hayvanların sağa sola kaçışması kargaşanın artmasına sebep oldu. Evde bulunan av tüfeğine ait fişeklerin yaklaşık yarım saat patlayıp etrafa dağılması yangını söndürmeye çalışanların işini daha da zorlaştırdı. 

Yangın yaklaşık 4 saatte söndürülebilirken, evi kullanılamayacak hale gelen 70 yaşındaki emekli ormancı Hasan Toygar, komşuları tarafından teselli edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 15:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?