7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Karagöz'den renkli final

Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı Karagöz Halk Dansları Topluluğu, ‘7’den 77’ye Anadolu’ adlı gösteriyle Anadolu’nun tüm renklerini gözler önüne serdi. 

Yirmi yılı aşkın köklü tarihiyle vatandaşların sevgisini kazanan Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Anadolu kültürünün zengin öğelerini Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerin beğenisine sundu. Yılsonu gösterisinde gönülleri fetheden Karagöz’ün dansçıları, Bursalılara görsel bir şölen keyfi yaşattı. Minikler, yıldızlar, gençler ile örnek ve master grupları olmak üzere 5 kategoride yaklaşık 200 dansçının performans sergilediği şölende, ‘Çeşme Başı’, ‘Bursa’, ‘Üsküp’, ‘Tokat’, ‘Kız İsteme’, ‘Üsküp-Karadeniz’, ‘Kılıçkalkan’, ‘Fethiye’, ‘İzmir’, ‘Kına- Dürü dağıtımı- Damat traşı’, ‘Roman’, ‘Seymen’, ‘Potpori’ ve ‘Hakkari’ gösterileri gerçekleştirildi. Geleneksel kültürün en güzel detaylarını sahneye taşıyan dansçılar, Karagöz Halk Dansları Topluluğu’nun Çin, Amerika, İtalya, İspanya, Fransa, Bulgaristan ve Romanya’ya kadar uzanan başarısını, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde perçinledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 20:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özlem sökmen IP: 88.240.199.xxx Tarih : 5.07.2008 14:19:16

o gece çok güzeldi oyunlar çok harikaydı emeği geçen herkese teşekkürler helede miniklerin üsküp'ü çok güzeldi kız isteme dürü dağıtımı ve kına yakması bizlere eski zamanları anlattı