8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Karakaya ailesi yardım bekliyor

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, farelerin cirit attığı bir evde hayatta kalma mücadelesi veren 4 çocuklu Karakaya ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 

Orhangazi Caddesi Tüten Sokak'ta oturan ve komşularının yardımlarıyla ayakta duran Karakaya ailesinin bir barakayı andıran evleri dökülüyor. En büyüğü 9 yaşında olan 4 çocukla tavanı akan, pencereleri kırık bir evde kalan ailenin reisi Murat Karakaya (42) bir yandan sefaletle, bir yandan sağlık problemleriyle boğuşuyor. Virane evin beton zemininde birkaç paspastan başka halı ve kilim bile olmaması dikkat çekiyor. 

Daha önce çeşitli işlerde çalışan, ancak 6 ay önce peş peşe geçirdiği kalp krizinden dolayı ailesine bakamayacak duruma gelen baba Murat Karakaya, son birkaç haftadır komşularının temin ettiği tost arabasıyla her şeye rağmen zor da olsa hayata tutunmaya çalışıyor. 

Böbrek yetmezliği teşhisi konulan, aynı zamanda kalp hastası da olan Murat Karakaya, birikmiş kira borçlarından dolayı her gün kapı önüne koyulma korkusu yaşıyor. Karakaya'yı en çok endişelendiren ise 4 çocuğuyla sokakta kalacak olması. Murat Karakaya, "Birinin eline bakmaktansa, komşularımın aldığı tost arabasıyla üç beş kuruş kazanıyorum ancak bu para 100 YTL olan kiramı ödemeye bile yetmiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Mal sahibi bir an evvel evi boşaltmamızı istiyor. Çok perişan durumdayım" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?