7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kardeşleri azgın sular ayırdı

Bursa'da dereden karşıya geçerken şelaleden aşağıya düşen 2 erkek kardeşten birini azgın kar suları yutarken diğeri yaralı olarak kurtuldu. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri sabaha kadar kaybolan ilköğretim öğrencisini ararken, acılı Adanur ailesi umutlu şekilde beklediler. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesine bağlı Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen olayda ilköğretim öğrencisi Süphan (12) ve Bayram Adanur (11) akşam saatlerinde pazarın kurulduğu alandan evlerine dönerken dereden karşıya geçmek istedi. 

Uludağ'da eriyen kar suları nedeniyle kabaran Deliçay'ın üzerindeki setten geçen 2 kardeşten Bayram ayağı kayınca suya düştü. Kardeşini yakalamak isteyen abi Süphan Adanur kardeşini yakalamak için hamle yapınca birlikte 5 metre yükseklikteki şelaleden azgın kar sularının içerisine düştüler. 

Ağabey Süphan Adanur çırpınarak kıyıdaki bir taşa tutunmayı başardı. Ancak kardeşi Bayram azgın kar sularının içinde sürüklenerek kayboldu. Başından yaralı olarak dereden çıkarılan Süphan Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

O sırada eve yeni gelen inşaat işçisi baba Ahmet Adanur soluğu dere kenarında aldı. Küçük Bayram'ın yakınları ve komşuları uzun süre dere kenarında beklediler. İhbar üzerine olay yerine gelen Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, AKUT ve itfaiye ekipleri Şirince Mevkisi'nden Vakıfköy ve Samanlı'ya kadar dere boyunda kaybolan çocuğu aradı. Aramalar sabahın erken saatlerine kadar devam etti. Azgın suların arasından çırpınarak yaralı şekilde kıyıya çıkmayı başaran ağbi Süphan Adanur, tedavisinin ardından eve getirildi.
 
Süphan dehşet dakikalarını şöyle anlattı: "Kardeşimi arıyordum. Derenin ordaydı. Çağırdım tam gelirken ayağı kaydı suya düştü. Onu yakalamak isterken ben de kaydım şelaleden düştük. Ben çırpınarak kıyıdaki bir taşa tutundum dışarıya çıktım. Onu göremedim hemen anneme söyledim. Sonra onu aramaya gittiler. Beni de hastaneye götürdüler. Kardeşimi tutmak istedim ama yakalayamadım. Şelale çok büyüktü, ikimiz birlikte düşünce ben kafamı taşlara çarptım" 

Öte yandan, 35-40 kişilik sivil savunma ekibinin sabahın ilk ışıklarıyla kurtarma çalışması yaptığı ve bir netice alınamdığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 12:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?