7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Karlı kaldırımlar vatandaşı yordu!

Bursa'da sabah erken saatlerde başlayıp öğle saatlerine kadar devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Önceden planlanan işlerini yapmak mecburiyetiyle evden çıkan vatandaşlar, özellikle yüksek kesimlerdeki mahallelerde kaldırımda güçlükle yürüyebildi. İlçe belediyelerinin kaldırımlardaki buzla karışık karları temizleme konusunda yetersiz kaldıkları gözlendi.

Bursa'da Osmangazi ilçesinin en merkezi yeri olan Tophane'ye çıkışta kaldırımların temizlenmemesi sebebiyle buz ve kar çukurları oluştu. Özellikle Çakırhamam'dan Devlet Hastanesi'ne yürüyerek ulaşımda zorlanan vatandaşlar, düşmeden dengede yürüyebilmek için büyük efor sarf ettiler. Zaman zaman yol kenarında ayakta bekleyip dinlenen vatandaşlar, belediye ekiplerinin yeterli ve hızlı çalışma yapmamasından şikayet etti.

Çakırhamam'da buzlu kaldırımda düşen bir kadına da Devlet Hastanesi'nde ambulans kalmadığı için 112 ekibi yollanamadı. Yaşlı kadın vatandaşların yardımı ile hastaneye götürüldü. Yıldırım ilçesinde bazı yüksek kesimlerdeki kaldırımlarda temizlik işçilerinin çalışma yaptıkları görüldü.

Vatandaşlar meydancı tabir edilen sokak temizlik işçilerinin metorolojik tahminlere göre hazırlanmasını istediler. Birçok yerde ise esnaflar dükkanlarının önünü kendi gayretleri ile kardan küreyerek temizledi. Belediye yetkilileri, kaldırım temizliğinde ekiplerin mutat çalışmasını yürüttüğünü bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 19:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?