7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Katil 16 yıl aradan sonra yakalandı

Yenişehir'de 16 yıl önce Havva (66) ile Rıza Gökhan'ı (78) çiftini bağlayıp bıçaklayarak öldüren katil zanlısı önceki gün yakalandı. Suçunu itiraf eden zanlı, 'Onları evlerindeki 8 bilezik için öldürdüm' dedi. 

Yenigün Mahallesi Menekşe Sokak'ta 6 Haziran 1992 yılında işlenen cinayette, olaydan dört yıl önce ikinci evliliklerini yapan Havva ve Rıza Gökhan çifti, tek katlı evlerinde elleri arkadan bağlı olarak bıçaklanarak öldürülmüştü. 

Cinayetin işlendiği tarihte cinayeti araştıran polis, katil zanlısının kimliğini belirleyememişti. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaptıkları araştırma sonunda Havva ve Rıza Gökhan'ı, o tarihlerde Yenişehir'de inşaatlarda işçi olarak çalışan ve o tarihte 39 yaşındaki İrfan Erbağ'ın (55) bıçaklayıp öldürdüğünü belirledi. 

Merkez Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan zanlı önceki gece polis tarafından evinde gözaltına alındı. Suçunu itiraf eden 3 çocuk babası İrfan Erbağ, 'Onları evlerindeki bilezikleri için yatakta yastık ile boğarak öldürmek istedim. Başaramadım. Sonra bıçaklamaya başladım. Aldığım bilezikleri İzmir'de bozdurup parasını yedim. Cinayeti tek başıma işledim' dedi. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 13:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?