7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Katil zanlısına 11 yıl hapis

Bursa'da, bir düğün salonunda uyuşturucu yüzünden çıkan kavgada öz kardeşini öldürüp arkadaşını da yaralayan sanık, cinayeti 18 yaşından küçük kardeşi üstlenmesine rağmen 11 yıl hapis cezasından kurtulamadı. 

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından müebbet hapsi istenen tutuklu sanık E.E. (33) ile suçu üstlenmek suçundan tutuksuz yargılanan kardeşi A.E. (17), bugün son kez hakim karşısına çıktı. E.E., hakkındaki iddiaları yalanladı. Kardeşi A.E. ise, olayla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. 

Mahkeme heyeti, sanık E.E.'ye, kardeşi Veysel E.'yi öldürmek suçundan önce müebbet hapis verdi ardından da duruşmadaki iyi hali, suçu tahrik altında işlemesi ve samimi ikrarı sebebiyle cezasını 11 yıl 3 ay 18 güne indirdi. 

Cinayeti üstlendiği iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık A.E. ise önce 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra A.E.'nin cezasının ortadan kaldırılmasına karar verildi. 

Geçen yıl, Anadolu Mahallesi'nde bir düğün salonunda uyuşturucu meselesi yüzünden çıkan kavgada E.E., kardeşi Veysel E.'yi öldürüp arkadaşı Yıldıray Ç.'yi yaralamıştı. 

OLAY 

Olayın ardından kardeşi A.E., ağabeyini kendisinin vurduğunu belirtince tutuklanmış, polis ise mermilerin balistik incelemesinin sonuçlanmasını beklemişti. Yaptığı araştırmada katilin A.E. olmadığını ortaya çıkaran polis, cinayetin gerçek faili E.E.'yi özel harekat timlerinin katıldığı operasyonla Kızyakup Mahallesi'ndeki bir evde yakalamıştı.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 14:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?