7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Katil zanlısını bot izi ele verdi

Bursa'da 4 bin YTL için PTT Şubesi'nde görevli memuru 19 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen zanlı, cinayet masası dedektiflerince yakalandı. 

Esnafa, ev sahibine ve kamu kurumlarına borcu olduğu için bunalıma girerek cinayet işleyen zanlı 33 yaşındaki Ali Osman Ş.'nin olay yerine 600 metre mesafede oturduğu belirlendi. 34 gün boyunca Sakarya, İstanbul, Mersin ve Antalya'da dolaşan ve sabıkası olmayan işsiz zanlının eve geldiğinde kullandığı botun fotoğrafını çeken polisler, olay yerindeki ayakkabı izleriyle karşılaştırdıklarında cinayeti aydınlatmayı başardılar. 

Alınan bilgiye göre, 31 Ocak günü merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahalle Konağı'ndaki PTT Şubesi'ne gelen kimliği belirsiz bir kişi, 20 yıllık memur Sadık Özdemir'i 19 yerinden bıçaklayarak 4 bin YTL'yi gasp etti. Olayın ardından ipuçlarını değerlendiren ve 34 gün boyunca iz takip eden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri, mahalle konağına gelen yüzlerce kişinin ifadeleriyle robot resim çizdirdi. Zanlının bölgede oturduğu ihtimali üzerine araştırmalarını 1 kilometre karelik alanda
yoğunlaştıran polis, esnafa, kamu kurum kuruluşlarına borcu olan Ali Osman Ş.'nin şüpheli olabileceğini değerlendirdi. Şahsın 34 gündür eve gelmediği de anlaşılınca ekipler Erikli Mahallesi'nde beklemeye başladılar. 

Dün evine gelen Ali Osman Ş.'nin kapı önüne bıraktığı botların fotoğrafını çeken polisler, hemen olay günü PTT şubesinden elde edilen izlerle karşılaştırıp zanlıyı gözaltına aldılar. Sorgulamada suçunu itiraf eden Ali Osman Ş.'nin borçları yüzünden böyle bir olayı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Polis, yağma amaçlı gerçekleştirilen olayda kullanılan suç aleti bıçak ile kanlı elbiseleri atmak için kendisine yardımcı olan D.Ş. ve İ.K. isimli şahısları da gözaltına aldı. Zanlı Ali Osman Ş.'nin
sorgulamasının ardından, "yağma amaçlı cinayet" suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

PTT memuru Sadık Özdemir, kaldırıldığı Şevket Yılmaz Hastanesi'nde yaklaşık 11 gün tedavi görmüş, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 14:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?