8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kayak Milli takım kampı tamamlandı

Türkiye Kayak Milli Takımı, Bursa'daki 10 günlük güç geliştirme kampını tamamladı. Hedeflerinin 2010 Olimpiyatları ve Erzurum Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nda başarı elde etmek olduğunu ifade eden Teknik Menajer Nesim Yıldız, kayak merkezlerinin artması halinde başarının artacağını söyledi.

Nilüfer Belediyespor Tesisleri'nde 10 gündür güç geliştirme kampı yapan Türkiye Kayak Milli Takımı çalışmalarını tamamladı. Hazıran ayında Ankara'da başlayan güç geliştirme kamplarını devam ettirdiklerini ifade eden Yıldız, "Ankara-Avusturya-Karabük-Bursa kamplarımız ile çalışmalarımız devam ediyor. 10 günlük Bursa kampımızın son günündeyiz. Bir ekibimiz Avusturya'nın Montelear şehrinde kamp yapıyor. Bugün yurda dönecekler. Bizde ayın 23'ünde tekrar Avusturya'ya gideceğiz. Buradaki çalışmalarımızı tamamladık. Hedef, 2010 yılında Kanada'da yapılacak olimpiyatlar ve 2011 Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları'na katılmak ve başarı elde etmek. Burada güç geliştirmek için çalıştık. Kondisyon yükleyerek, çabukluk, dayanıklılık üzerinde durduk" dedi.

Güç geliştirme çalışmaları için Türkiye'deki yerleri araştırarak değerlendirdiklerini kaydeden Yıldız, "Kış çalışmaları sırasında merkezler özel kuruluşların eline geçtiği ve devletin elinde fazla kayak merkezi olmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Kış hazırlıklarını genellikle Erzurum'da yapıyoruz. Federasyon son 2 yılda iyi işler yapmaya başladı. Türkiye'deki bazı merkezleri bünyesine aldı. Eğer bu devam eder tesisleri arttırırsa, çalışma imkanlarımız gelişecek ve kayaktaki başarılar artacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?