7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kayıp trilyoner morgda bulundu

Bursa'da, 10 gün önce tarlasına gitmek için evinden ayrılan 69 yaşındaki adam, gazeteye verilen ilanın ardından morgda bulundu. 

Edinilen bilgiye göre 23 Temmuz Çarşamba günü Vatan Mahallesi'ndeki evinden çıkan 69 yaşındaki Mehmet Arpacı, bisikletine binerek Bursa'nın 25 kilometre dışındaki tarlasına gitmek için yola çıktı. Ancak Beşyol Kavşağı'nda havanın sıcak olması sebebiyle fenalaşan yaşlı adam, vatandaşların da yardımı ile kendine geldi. Bir süre burada esnaf tarafından dinlendirilen yaşlı adam, tekrar yola çıkmaya hazırlanırken fenalaşınca ambulans çağrıldı. 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan yaşlı adam, Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak kalp krizi geçirdiği öğrenilen Arpacı hastanede hayatını kaybetti. Üzerinden kimlik çıkmayan şahıs, iddiaya göre polise ve savcılığa bilgi verilmeden hastane morguna kaldırıldı.

HATALAR ZİNCİRİ 

Tarlasına gittiği sanılan 4 çocuk 3 torun sahibi Arpacı, akşam olmasına rağmen eve dönmeyince yakınları ve vatandaşlar tarafından aranmaya başlandı. Ancak "Bir yere gitmiştir gelir" düşüncesi ile aramalara kısa süre sonra ara verildi. Yaşlı adamın 2. günün sonunda da eve dönmemesi üzerine, akrabaları ve vatandaşlar seferber oldu. Bursa'da gitmedikleri hastane ve karakol bırakmayan yaşlı adamın kardeşleri Seyfettin Arpacı (58) ve Ziya Arpacı (39), olumlu bir cevap alamayınca kendi imkanları ile ağabeylerini aramaya başladı. Gidebileceği bütün yerlere bakan, tarlasının etrafını 15 kilometre boyunca arayan Arpacı ailesi, bununla da yetinmeyip çevre köylerin kahvehanelerine kadar yaşlı adamın resmini astı. 

Diğer yandan, 1 milyon 500 bin YTL'lik servete sahip olduğu ileri sürülen şahsın esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması üzerine Asayiş Şube ekipleri harekete geçti. Yapılan bütün aramalara rağmen bulunamayan yaşlı adamın aile fertleri tarafından kaçırılmış veya öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, acılı aileyi sorguya aldı. Bütün aileyi çapraz sorguya alan polis, bir neticeye ulaşamayınca soruşturmayı gizli olarak devam ettirdi.

KENDİ KÖPEĞİ DE ARADI 

Bursa'nın bütün derelerini aile ve akrabalarının yardımı ile arayan kardeşler, son olarak Mehmet Arpacı'ya ait köpeği de arama çalışmalarına dahil etti ancak bir neticeye ulaşılamadı. 30 kişilik 7 ayrı ekiple günlerce yaşlı adamı arayan aile, son olarak çareyi gazete ve televizyonlara ilan vermekte buldu. Bursa'da televizyonlara çıkıp Arpacı'nın bulunması için yardım isteyen aile, haberi seyreden bir vatandaşın araması ile umutlandı. Yaşlı şahsın dükkanının önünde 10 gün önce rahatsızlandığını söyleyen vatandaş, ümitleri tükenmekte olan aileyi adeta sevince boğdu. Derhal esnafın yanına giden aile, Arpacı'ya ait bisikleti görünce ümitlendi. Şahsın, "Yaşlı amca 112 ambulansı ile hastaneye kaldırıldı" demesi üzerine Seyfettin Arabacı, 112 ekiplerinden kardeşinin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını teyit ettirdi. Devlet Hastanesi'ne giderek kimliksiz bir şahsın bulunup bulunmadığını soran Arabacı, "Buraya kimliksiz bir şahıs gelmedi" cevabı üzerine tekrar polise başvurdu. Hastaneden polise de kimliksiz yaşlı birinin bulunmadığı cevabı verildi. Buna rağmen hastane polisi ile birlikte morga inen aile, kayıp şahsı buldu. Yaşlı adamı morgdan alarak Samanlı Mezarlığı'na defneden aile, olayın sorumlularının cezalandırılmasını istedi. 

Seyfettin Arpacı, "Ağabeyim kendisine ait tarlaya haftada birkaç gün gidiyordu. 9 gün önce evden bisikletle ayrıldı ancak bir daha geri dönmedi. Bütün aramalara rağmen bulamadık. Polis de bizimle birlikte araştırdı. Sorduğumuz bütün hastaneler böyle birisinin gelmediğini söyledi. Televizyonda o vatandaş resmini tanımasaydı ağabeyim kimsesizler mezarlığa defnedilecekti. Biz de bir ömür boyu endişe ile yaşayacaktık. Ağabeyimin cesedinin morgdan çıkmasına adeta sevindik" dedi. 

Hastane yönetimine sitem eden Arpacı, "Defalarca sormamıza rağmen olumsuz cevap verdiler. Her üzerinden kimlik çıkmayan şahsın araştırılması, en azından ilan edilmesi gerekir. Biz bunu 30 kişiyle araştırmamıza rağmen başaramadık. Sağlık Bakanlığı'ndan sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Hastane yöneticileri ise şahsın hastaneye ölü olarak geldiğini ve üzerinden kimlik çıkmadığı için herhangi bir işlem yapılmadan morga alındığını belirtti. Hasta yakınlarının hastane polisine müracaat ettiğini ve adli vaka olmadığı için kayıtlara girilmediğini ifade eden yetkililer, "Acil servis ve hastane polisi yerine idareye durumu bildirselerdi bunlar yaşanmazdı. Biz de bir an önce hasta yakınlarına ulaşmaya çalışıyorduk" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 16:13:28
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 18:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?