7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Keçi ıslahı projesi ilerleme kaydetti

Bursa'da kıl keçilerinin ıslahı ve süt keçilerinin yaygınlaştırılması için yürütülen projede büyük ilerleme kaydedildi. 

Türkiye'de dünyaca ünlü Saanen ırkı keçilerin ülke şartlarına uyum sağlaması için yapılan çalışmalar devam ediyor. Saanen ırkı keçilerin doğrudan Türkiye'ye getirilmesinin oldukça maliyetli olmasından dolayı Türk kıl keçileri ile bu keçilerin ıslahı çalışmaları yapılıyor. 

Proje çerçevesinde Bursa'nın Gürsu İlçesi Dışkaya, Ericek köyleri ile Kestel'in Ağlaşan köyünde yürütülen ıslah projesi kapsamında büyük ilerleme kaydedildi. Bu köylerde yürütülen projeye başta Bursa Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Birliği, Bursa Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Bursa Tarım Müdürlüğü ve Gürsu Kaymakamlığı destek veriyor. Yürütülen proje ile dağlık alanların fazla olduğu yerlerde vatandaşlara gelir ve istihdam imkanı sağlanması hedefleniyor. 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, projenin yürütüldüğü Gürsu İlçesi Dışkaya köyünde incelemelerde bulundu. Proje çerçevesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Harput, yetkililerden bilgi aldı. Tesislerin daha iyi hale getirileceğini belirten Vali Harput, bu konuda köylülerden de istekli olup, kendilerinden daha iyi projeler üretmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?