7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Kedimi öldürdün' davası

Bursa'da kedilerinin, komşusu tarafından bahçesine girdiği gerekçesiyle duvardan atılarak öldürüldüğünü iddia eden üniversite öğrencisi genç kız ve annesi mahkemeye başvurdu. Komşularının vicdan azabı çekmesi için, 3 aylık kedilerinin öldüğü yere mezar yapan Cingil ailesi, hayvan hakları savunucularını göreve çağırdı. 

Merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan 3 çocuk annesi Mürvet Cingil (44), 3 ay önce trafik kazasında ezilerek ölen sokak kedisinin ortada kalan 3 yavrusunu acıyarak evinde beslemeye başladı. 1 haftalık yavruları biberonla besleyip battaniyeye sararak büyüten Cingil'e ait "Kıvırtmış" isimli yavru kedi, evin açık kalan kapısından dışarıya çıktı. Saat 19:15 sıralarında Cingil'in komşusuna ait bahçe duvarı üzerinde yatan kedi, görgü tanıklarının ifadesine göre bir kadın tarafından duvarın üstünden yere
fırlatıldı. Başı tuğla yığınlarına çarparak kanlar içinde kalan sevimli kedi, öldü.
Yaşanan olayları balkondan gördüğünü iddia eden Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Derya Cingil (22) "Kedi duvarın üstünde yatıyordu. Kardeşime kediyi gidip almasını söyledim. Koşarak evden çıktı. Ancak bu sırada siyah bir şeyin duvarın üstünden fırladığını gördüm. Aşağıya indiğinde kedinin cansız bedeni ile karşılaştık" dedi. 

Bunun üzerine komşusu ile tartışmaya başlayan Cingil ailesini polis araya girerek sakinleştirdi. Evlerine götürdükleri cansız kedisinin görüntü ve fotoğraflarını çeken 22 yaşındaki Derya Cingil, sabah saatlerinde adliyeye giderek komşusu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Türkiye'de havyan haklarının bulunduğuna inanmak istediğini söyleyen genç kız, suçluların cezasız bırakılmamasını istedi.
Komşularının vicdan azabı çekmesi için kedi için öldüğü yerde mezar yaptıklarını söyleyen Mürvet Cingil ve kızları Derya ile Cansu kedilerinin mezarı başında gözyaşlarına boğuldu. Kedisini kendi çocuğu gibi büyüttüğünü söyleyen Cingil, "Bu mezarı ruhu onu rahat bırakmasın' diye yaptım. Mezarı gördükten sonra vicdanı sızlar inşallah" diye konuştu. 

Bu sırada kediyi öldürdüğü iddia edilen kadının komşularının genç kıza tepki göstermesi üzerine mahallede gergin dakikalar yaşandı. Kedisinin öldürülmesine tepki göstermeyi sürdüren genç kız, kedisinin bilgisayardaki fotoğraflarını ve görüntülerine bakarak gözyaşlarına boğuldu. 

Diğer yandan kediyi öldürdüğü iddia edilen komşu ise, iddialarla ilgili cevap vermekten kaçınırken, Cingil ailesinin olay sonrasında evlerini taşladığını ileri sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?