8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Keneye karşı sülünlü mücadele

Bursa İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından süne ve keneyle mücadele için yetiştirilen 500 sülün, avlanmanın yasak bölgede tabiata salındı. 

Karacabey Ovakorusu Sülün Üretme İstasyonu'nda 2008 yılı içerisinde yetiştirilen 13 bin Kafkas sülününden 500 tanesi, Karacabey'in Ekinli ile Ekmekçiler köyleri arasındaki ormanlık alana, Bursa Vali Yardımcısı Ali Kamil Başar, İl Çevre Müdürü M.Müfit Aydın ve Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gençer tarafından bırakıldı. 

Özellikle Akarsu deltalarına, ova arazilerine ve su basan ormanlık alanlara bırakılan sülünler, ekili arazide bulunan süne ve keneleri yiyerek beslenecek. Sülünlerin ayrıca tabiatta nesli tükenen hayvanlarının popülasyonunun artmasında da etkili olacağı bildirildi. Süne ve keneye karşı ilaçlı mücadeleden daha çok etkili olan sülünlerin 1997 yılından bu yana üretilerek doğaya salındığını belirten Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gençer, "Bu zamana kadar salınan sülünler, doğaya uyum sağladı. Artık Dalyan gölü ve ormanlık alanlarda sülünlere rastlayabiliyoruz. Bugün de 250 dişi, 250 erkek sülünü ormana saldık" diye konuştu. 

Sülünleri avlamanın 500 YTL cezası olduğunu hatırlatan Gençer, avcıları bu konuda hassas olmaları konusunda uyardı. Diğer yandan Ovakorusu Sülün Üretme İstasyonu'nda yetiştirilen 13 bin sülünün, Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağıtılmasına başlandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 14:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?