8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kent Gönüllüleri Makedonya’ya

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda başarılarıyla takdir toplayan 13 ila 15 yaş arası 30 genci ödül olarak Makedonya’ya götürdü. 

Büyükşehir Belediyesi, gençlere öğrenek tatil yapma imkanı sağladığı Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’ndaki başarılı öğrencileri geçen yıl Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya yapılan geziyle ödüllendirmişti. Büyükşehir Belediyesi bu sene de gençleri Makedonya’ya götürdü. Kampta derslerde aldıkları başarı ve davranışlarıyla örnek olan ve eğiticiler tarafından belirlenen 5 dönemin en başarılı 6 öğrencisi Makedonya’ya gitti. 

Aileleri tarafından uğurlanan gençler, Makedonya’da tarihi ve turistik mekanlarını gezecek. Bir yandan ailelerinden ayrılacak olmanın hüznünü yaşayan gençler, aynı zamanda ilk kez yurtdışına çıkacak olmanın sevincini ve heyecanını da kampçı arkadaşlarıyla paylaştı. Çocuklarını Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde yetkililere ve öğretmenlerine emanet eden aileler ise kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür ettiler. 

Kampçı gençleri Makedonya’ya uğurlayan BURFAŞ Genel Müdürü İbrahim Er, Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nın her yıl çıtasını daha da yükseldiğini belirtti. Er, “Bu yıl kampımız, çok farklı etkinliklere mekan oldu. Kampa ilgi çok yüksekti. Gerek aileler, gerekse öğrenciler kampın gençlerin kişisel gelişimlerine önemli katkılar sağladığı bilincini taşıyordu” dedi. 

Kampın 2008 yılında sınırları aştığını ifade eden Er, “Kampta bu yıl, Diyarbakırlı ve Saraybosnalı öğrencileri de ağırladık. Geçen yıl kampımızın 25 başarılı öğrencisini Saraybosna’ya götürmüştük. Bu yıl ise 30 öğrenciyi Makedonya’ya gönderdik. Kampımız daha nice başarılı çalışmalara imzasını atacaktır” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 14:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?