7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kent gönüllülerinden antik gezi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Makedonya’ya gönderdiği Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı öğrencileri, tarihi Frigyalılar’a uzanan Heraclea antik kentini ve Osmanlı’dan izler taşıyan Bitola Üniversitesi’ni gezdi. 

Makedonya’da turistik mekanları gezen 30 öğrenci, halkın sevgi gösterileriyle karşılandı. Büyük İskender’in babası II. Phillip tarafından kurulduğu sanılan ve halen bir kısmında kazı çalışmaları devam eden Heraclea antik kenti Bursalı öğrencilerin ilgisini çekti. Kentin tarihi hakkında bilgi toplayan gençler, daha sonra son yirmi antik tiyatro olarak kullanılan eski arenayı inceledi. Mekandaki akustiğe hayran olan gençler, hep bir ağızdan ‘Bursalıyız’ şarkısını seslendirdi. 

Gezi sırasında, 20. yy başlarında Sultan V. Reşat için inşa edilen konağı da ziyaret eden gençler, Osmanlı izlerini taşıyan ve şu anda Bitola Üniversitesi’nin rektörlük binası olarak hizmet veren yapıda, kendi tarihlerinin izini görmenin şaşkınlığını yaşadı. 120 yıl önce Salih Paşa tarafından yaptırılan ve neredeyse yapılışından bu yana okul olarak hizmet veren binayı ziyaret eden gençler, JB TİTO Lisesi gençlerinin spor saatini de izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 13:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?