8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kent Müzesi çalışmaları sürüyor

İnegöl Belediyesi tarafından başlatılan Kent Müzesi çalışmaları devam ediyor. 

'Müze ve Eğitim' konulu toplantının sunumunu, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlilerinden Müze Uzmanı Y. Doç. Dr. Kadriye Tezcan Akmehmet yaptı. İnegöl'de bir Kent Müzesi'nin kurulmasının tarihi açıdan çok önem taşıdığını belirten Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Bursa Kent Müzesi gibi bir örneğin olmasının, İnegöl Kent Müzesi'nin oluşmasında yapılan çalışmalar açısından artı avantaj sağladığını belirtti. Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeren Tanındı ise, oluşturulan yeni müzelerin, üniversitede yetişen öğrencilerin eğitilmesinde ve staj yapma imkanı doğmasında katkı sağlayacağını vurguladı. 

İnegöl, Antalya ve çeşitli şehirlerde kurulmakta olan kent müzelerine danışmanlık yaptığını söyleyen Bursa Kent Müzesi Müdürü Ahmet Erdönmez de konuşmasında, "Ben İnegöl'deki gibi Kent Müzesi fikrini halkın sahiplendiği başka bir yer bilmiyorum. İnegöl tarihi yapısı itibari ile Osmanlı ayağında önemli bir yere sahiptir. Müzeyi halkın bu şekilde sahiplenmesi, kentlilik bilinci oluşmasında önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. 

İnegöl Kent Müzesinin başlangıcından bugün geldiği noktanın hikayesini anlatan Kent Müzesi Koordinasyon Kurulu Koordinatörü Nedim Bayram ise, yaptıkları çalışmalarla müze oluşumunu ilçenin dört bir yanına yaydıklarını ve bu kapsamda 5 belde ve 60'a yakın köye ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Her gittiğimiz yerden para ile satın alınamayacak eserleri bağış yoluyla alıyoruz. Gittikçe tabana açılıyoruz. Bu çalışmayı farklı mesleklerden gönüllülerle yürütüyoruz. Gönüllülerimizin sayısı gün geçtikçe artıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 17:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?