7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kentsel Dönüşüm çöplüğe döndü

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Soğanlı Mahallesi'ndeki Tabakhaneler mevkii, deri atıkları ve vatandaşların getirdiği evsel atıklar sebebiyle çöplüğe döndü. 

Çalışma ruhsatları iptal edilen ve binaları kaçak olduğu gerekçesiyle büyük bölümü yıkılan tabakhaneler bölgesi tam bir çöplük alanını andırıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yeni imar planı, büyük arazi sahipleri tarafından mahkemeye verildiği için yeni inşaatların başlamadığı sahada, kaçak çalışan bazı tabakhanelerinde atıklarını sokaklara bırakması bölgeyi iyice bozdu. Sıcak havalar ve atılan sigara izmaritleri yüzünden bir gün içerisinde aynı bölgede çıkan çok sayıda yangın ihbarı yüzünden itfaiye ekipleri sürekli bölgede çalışma yapıyor. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında turizm tesisleri ile lüks konut imarı verilen, ancak büyük arazi sahiplerinin itirazları sebebiyle 2 yıldır kentsel dönüşümün gerçekleşmediği Sıcak Su bölgesi hayalet şehri andırıyor. Merinos Kongre ve Kültür Merkezinin 200 metre ilerisinde şehrin merkezinde çöplük manzarası ve sık sık çıkan yangınlar vatandaşları da rahatsız ediyor. 

Kaçak olarak çalışmaya devam eden 3-5 dericinin de atıklarını artık yollara bırakması ile bölge adeta kent çöplüğüne döndü. Vatandaşların da şehrin merkezinde olduğu için gece yarısı molozlarını bıraktığı alan kötü bir manzara oluşturuyor. Çalışma ruhsatları iptal edildiği halde kaçak olarak çalışan 5 iş yerinin attığı deri kalıntılarının bulunduğu çöplük alanda bir gün içerisinde 5 yangın çıkınca Bursa itfaiyesi bir aracını bölgeye tahsis etmek mecburiyetinde kaldı. Çıkan yangınlar ve pis koku yüzünden rahatsızlıklarını dile getiren mahalleli ise bölgenin eski hal binasında olduğu gibi belediye tarafından temizlenerek, düzgün bir hale getirilmesini istiyor. Bölgede yuvalanan devasa fareler de Osmangazi Belediyesi'nin özel çalışmasına rağmen çöplerden dolayı hayatiyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 12:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?