7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kentsel dönüşüm projeleri anlatılacak

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi, Osmangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerini kamuoyunun dikkatine sunmak için panel düzenleyecek. 

Panel hakkında bir basın toplantısı düzenleyen HKMO Bursa Şube Başkanı Celil Çolak, şehrin meselelerine çözüm bulmak için kent yöneticileriyle ortak çalışma konusunda duyarlı yaklaşım sergilediklerini söyledi. Kentsel dönüşümün uzunca bir zamandır ülke ve kent gündemini meşgul ettiğini kaydeden Çolak, "Kentsel dönüşüm projeleri konusunu kamuoyunun dikkatine sunmak amacıyla Osmangazi ve Yıldırım belediyeleriyle ortaklaşa 13 Haziran Cuma günü, Ördekli Hamamı Kültür Merkezi'nde saat 14.00'da 'Kentsel dönüşüm paneli' düzenleyeceğiz. Bu projeler, planlamadan kopuk, sosyal ve ekonomik boyutları bulunmayan, rant baskısı altında yalnızca küçük alanlarda fiziksel düzenlemeleri tanımlayan, bu alanları yüksek yapılarla yenileme anlayıı olarak algılanmamalıdır. Aksine bir üst palana bağlı olan ve stratejik yaklaşımlar içeren, kamu yararına dönük olarak uygulanan bir kavram olarak anlaşılmalıdır" dedi. 

Bursa'daki yapı stokunun bir kısmının kaçak gecekondu, bir kısmının da ruhsatlı dahi olsa çarpık yapılaştığını hatırlatan Çolak, kentsel dönüşüm kavramının kent ve gelecek için bir çare olarak göze çarptığını ifade etti. Çolak, panelle kentsel dönüşüm uygulamalarının artı ve eksilerini ortaya koyarak kent yöneticilerinin ve kentlilerin bilinçlendirilmelerini sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 14:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?