7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kentten köye göç başladı

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, ilçe köylerde içme suyu sorununun kalmadığını belirterek, yapılan hizmetlerle köylere göç başladığını söyledi. 

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Merinos Tren İstasyonu'nda düzenlenen toplantıda 4 yıl içinde köylere yapılan icraatları anlattı. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara ve Osmangazi ilçesindeki köy muhtarlarının da katıldığı toplantıda konuşan Başkanı Sedat Yalçın, 17 ilçe toplantısının yapıldığını ve çok önemli tespitlere ulaşıldığını ifade etti. Son 5 yıl içersinde köylere yapılan hizmetlerde önemli ölçüde değişiklikler olduğunu anlatan Sedat Yalçın, "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bütün yetkilerinin, İl Özel İdareye devredilmesiyle birlikte hizmet anlayışında mesafeler kat edildi. Köylerde içme suyu konusunda sorun kalmadı. Gelirler, tamamen kaymakamların idaresine verildi ve bu sayede çok hızlı kararlar alındı. Hizmet gitmeyen köy kalmadı. Amacımız, 4 yıl içerisinde yapılan hizmetleri, geçmişle mukayese etmek ve eksikliklerimiz varsa bunları tamamlamaktır" dedi. 

Küresel ısınmanın köylere olan etkilerine de değinen Yalçın, "Köylere yapılacak olan hizmetin sıralamasında çeşitli değişiklikler oldu. Daha önceleri ilçe köyleri için yol yapımına önem veriyorduk. artık önceliği tarımda sulamaya verdik. Bu noktada suyun doğru ve tasarruflu kullanılması çok önemlidir. Çünkü köylülerin kalkınması tarımla olur. Yapılan hizmetler sayesinde kentlerden köylere doğru göç başladı. Köyler artık büyüyor ve gelişiyor. Zamanında köyünü terk eden vatandaşlarımız, köylere yapılan hizmetleri görmüş ve kentlerdeki varlıklarını çocuklarına bırakarak köylere dönmüşlerdir. Göçle birlikte yeni yerleşim alanlarının açılması kaçınılmaz oluyor. Köylerde tarım daha bilimsel yöntemlerle yapılmaya başlandı. Bunun yanında kentlerden köylere bazı sorunlar da taşındı. Tüketimin yüksek olması köylerde çevre kirliliğini beraberinde getirdi" diye konuştu. 

Kentleşme kültürünün köylere yayılmasıyla birlikte vatandaşların, teknolojik imkanlardan yararlanmak istediğini de söyleyen Yalçın, "Okullar başta olmak üzere muhtarlıklar ve vatandaşlar, köylere internetin gelmesini istiyor. Bu sebeple Türkiye'ye örnek olacak olan bir raporu, şu anda Ankara'ya sunmaya hazırlanıyoruz. Yapılan çalışmalar sayesinde güzel sonuçların elde edildiğini gördük. Gezdiğimiz köylerde karşılaştığımız vatandaşlar ve köy muhtarları, köylerinde eksik olan bir şeyin kalmadığını söylüyor. Bu da bizim için gurur vericidir" diye konuştu. 

Toplantının ardından ilçe köylerinden gelen muhtarlar, Yalçın'a köyleriyle ilgili eksiklikleri anlattı.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 16:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?