7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kestel Semt Sahası açıldı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kentin yıllardır konuşulan problemlerini çözdüklerini, 2009-2014 döneminde planladıkları yatırımların da hayata geçmesiyle Bursalılar'ın hayal edilen fotoğrafının ortaya çıkacağını belirtti. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine destek çalışmaları kapsamında yapılan Kestel Semt Sahası törenle hizmete açıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kestel TOKİ konutlarının yanında oluşturulan çim sahasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, spora yapılan yatırımın gelece yapılan yatırım olduğunun altını çizdi. Kestel semt sahası ile birlikte Bursa'ya yedinci semt sahasını kazandırmış olduklarının altını çizen Başkan Şahin, Kestel sahasının bugüne kadar yapılanlardan farklı olduğuna dikkati çekerek, daha öncekilerin sentetik çim olduğunu, Kestel'in ise doğal çim olduğunu ifade etti. 

Zaferspor sahasıyla başlayan semt sahaları projesinden sırasıyla Arabayatağı, Bağlarbaşı, Fidyekızık, Gürsu ve Dikkaldırım mahallelerinin de faydalandığını hatırlatan Başkan Şahin, "Bugün bu zincire Kestel'de dahil oldu. Altyapısı, saha içi dolgusu, çevre düzenlemesi, asfalt kaplaması ve aydınlatmasıyla Kestelli spor tutkunları modern bir tesise kavuştu. Ayrıca doğal çim sahanın sulanması için de 100 tonluk su deposu yapıldı. Hedefimiz Türk sporun gelişmesinde lokomotif güç olan amatör kulüplerini güçlendirirken, gençliğimizi de kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmektir" dedi. 

Bursa'da hizmet yağmurunun 5 yıldan bu yana devam ettiğinin altını çizen Başkan Şahin, Büyükşehir sınırları içinde ya da dışında diye ayrım yapmadan ihtiyacı olan her bölgeye hizmet götürdüklerini kaydetti. Medeniyet kurmanın yolunun çalışmaktan geçtiğine işaret eden Başkan Şahin, "Sadece söylemekle güzel işler meydana gelmez. Bizim göreve gelişimizin üzerinden 5 yıl geçti. Geriye dönüp baktığımızda yapılamaz denilenlerin yapıldığını görüyoruz, yıllardır konuşulan sorunların çözüldüğünü görüyoruz, var olan değerlerimize yeni değerler katıldığını görüyorum. Kısacası sizlerden aldığımız güç ve destekle, yarınlar için bile yeni olanı bugün Bursa'ya kazandırdık. Kestel, Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan ilçelerimizden. Diğer yeni ilçelerimizin yanında Kestel'in de Bursa ile birlikte gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler bir bütünün parçalarıyız. Parçanın güzelliği bütüne yansır. Kestel'in yaşanılabilir bir ilçe olması Bursa'nın genel yaşam kalitesini artırır" diye konuştu. 

Kestel'de önceliği altyapıya verdiklerine işaret eden Başkan Şahin, altyapısı sağlam olmayan bir sistemin üst yapısının da sağlıklı olamayacağını kaydetti. Kestel'de Bursa Caddesi ve Kurtuluş caddesinin kaldırım, tretuar, orta refüj, aydınlatma, ağaçlandırma gibi çalışmalara başlandığına işaret eden Başkan Şahin, "Toplam 3 bin 100 ton asfaltla yol bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Kent girişleri ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Kestel toplu ulaşım entegrasyonuna dahil oldu. Kültür ve sanat merkezi yapımına destek verdik. Yeşil çevre kooperatifi artıma tesislerine katkıda bulunduk. Ahmet Vefik Paşa, Kale, Vani Mehmet ve Yeni Mahalle gibi yerleşim bölgelerinde de 104 kilometre içme suyu şebekesi ve isale hattı döşenirken, 23 kilometre yağmur suyu ve kanalizasyon hattı döşendi. BUSMEK kurslarımız Kestel'de 10 branşta eğitim veriyor. Yeşil-Beyaz halk konserleri, ramazan etkinlikleri, gezici tiyatro gibi kültür sanat etkinliklerinden Kestelliler de yararlanıyor. Yani yerel kalkınma hamlesinin başladığı günden bu yana Bursa ve Büyükşehir sınırlarına dahil olduğu günden bu yana da Kestel hizmete doydu. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak hayatın her alanında hemşehrilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yatırımların Bursa'mıza olduğu kadar insanımızın yaşamına da katma değer sağlasın istiyoruz. Altyapı, üstyapı, sosyal ve kültürel alandaki yatırımlarımızın yanında spora ve sporcuya da katkıda bulunarak toplumsal kaynaşmadaki öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Yapacaklarımız henüz bitmedi. Hayallerimizdeki Bursa'nın tam fotoğrafı 2014'te ortaya çıkacak. Bunun için Hizmet Şahin'le yola devam" şeklinde konuştu. 

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar ilçenin her ihtiyacına el uzattığını belirterek Başkan Şahin'e teşekkür etti. Kestel Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cengiz Bayrak ise Kestelli gençlerin sağlıklı ortamda spor yapmasına olanak sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür ederek Kestel Belediyespor'un forması ile flamasını hediye etti.
AK Parti'nin Kestel İlçe Başkanı Nazif Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kılıç ile Yıldırım, Nilüfer ve Kestel kadın ve gençlik kolları üyelerinin de katıldığı törende konuşmaların ardından, Başkan Şahin ve beraberindekiler, penaltı atışlarıyla Kestel'in yeni sahasındaki ilk vuruşları gerçekleştirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 11:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?