7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kestel yeni belediye binasına kavuştu

Kestel Belediyesi, yeni belediye binasına taşınmasının ardından ilk meclis toplantısını dün gerçekleştirdi. Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, yeni belediye binasının başlattıkları modernleştirme sürecinin en önemli halkalarından biri olduğunu söyledi. 

Yapımı kısa sürede tamamlanan yeni belediye binası hakkında bilgi veren Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, daha önceki her seçim döneminde verilen vaatler arasında bulunan yeni belediye binasını kendi dönemlerinde gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. İnşaatın belediyenin öz kaynaklarıyla bitirildiğine dikkat çeken Acar, "Yeni belediye binamızı kısa bir sürede tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu inşaatı kendi imkanlarımızla finanse ederek belediyemizi borç içerisine sokmamaya dikkat ettik. Her hizmetimizde halkın parasını çarçur etmemeye, belediyemizi ağır borç batağına sokmamaya özen gösteriyoruz" dedi. 

Acar, eski belediye binasının 80'li yıllardan beri hizmet veren ve gelişen, büyüyen Kestel'in ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeterlilikte olmadığının altını çizerek, "Eski belediye binamız zamanla belediyenin tüm birimlerini içerisinde barındıramayacak duruma geldi. Belediyemizin birimleri yer darlığından dolayı ayrı yerlerde hizmet veriyordu. Bu da Kestellilerin aldıkları hizmetin kalitesini düşürüyordu. Belediyemizin tüm birimleri artık tek çatı altında vatandaşlarımıza hizmet veriyor" diye konuştu. 

Kestel Belediyesi'nin yeni hizmet binası 2 bin 500 metrekarelik arsa üzerine 5 katlı olarak inşa edildi. Belediye olarak öncelikli amaçlarının Kestel'in sağlık gelişimine yöne vermek olduğunu vurgulayan Yener Acar, belediye binasının bu amaçla başlattıkları modernleşme girişiminin en önemli adımlarından biri olduğunu söyledi.
 
Başkan Acar, "Bundan sonraki çalışmalarımızı eski belediye binasını yıkılmasıyla elde edeceğimiz 10 bin metrekareyi aşkın alanda Kestel Kent Meydanı'nı yaparak sürdüreceğiz. Ayrıca yeni pazaryeri projesiyle Kestel'e modern bir pazaryerine kavuşturacağız. Çalışmalarımız Kestel'in çehresini değiştirmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?