7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kestel'de orman yangını

Bursa'nın Kestel ilçesinde iki ayrı noktada çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyürken, 10 hektarlık alanda etkili olan yangını söndürmek için uğraş veren köy sakinleri yön değiştiren alevlerin arasında kalınca, geç kaldığını öne sürdükleri görevlilerle tartıştı. Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, yangına zamanında müdahale ettiklerini, ekiplerin hemen seferber olduğunu belirterek, Manisa Akhisar'dan da helikopter istediklerini söyledi. 

Alınan bilgiye göre, dağcıların tırmanış gerçekleştirmesiyle tanınan Narlıdere Köyü Kayadibi Yolu mevkisinde saat 15.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple orman yangını çıktı. Köyün yakınlarında iki ayrı noktada başladığı öne sürülen alevler, rüzgarın etkisi ve patlayan kozalakların onlarca metre uzağa fırlamasıyla büyüdü. Köylüler, Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğü'nün arasözleri, orman işçileri ve iş makineleri alevlere müdahale etti. 2 ayrı bölümde devam eden yangını söndürmek isteyen Narlıdere köyü sakinleri, tankerleriyle su sıkmaya çalıştı. Ancak alevler yön değiştirince zor anlar yaşayan köylüler, geç geldiğini öne sürdükleri orman görevlileri ile tartıştı. 

Bursa Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, bölgede rüzgarın çalışmaları güçleştirdiğini belirterek, "Manisa'dan söndürme helikopteri geliyor. Yangının kesin çıkış sebebi henüz belli değil. Ama köyün hemen yakınlarında başlamış. Hummalı bir çalışma ile yangını kontrol altına almayı hedefliyoruz. Olay yerine çok sayıda arasöz, iş makinesi ve işçi sevk ettik. Müdahalede geç kalmamız söz konusu değil" dedi. 

Öte yandan iki noktada başlayan orman yangınıyla ilgili sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. 

2006 yılı Ağustos ayında Barakfakih Beldesi'nde başlayan yangın bu belde ile komşusu olan Narlıdere köyünü tehdit etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 19:19:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
korkut IP: 85.179.206.xxx Tarih : 23.07.2008 20:07:35

Bursa havaalaninin sefer yerleri arttikca demekki yenisehir yoluna taraf yerler ragbet görmeye basladi arsalik arazilarin cogalmasi lazim yesil alanlara izin verilmiyorsa demek ki bu is bu nedenlerden olabilir