7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kestel'e yeni meydan ve hizmet binası

Kestel ilçesi yapılacak meydan ve yeni belediye hizmet binası ile yep yeni bir çehreye kavuşacak.

Kestel ilçesi yeni yatırımlarla yep yeni bir görünüme kavuşmaya hazırlanıyor. İlçe merkezine yapılacak meydan projesi ile yeni bir alan oluşturmayı planlayan Kestel Belediyesi, altı otopark ve çarşıdan oluşan 10 bin metre karelik alanı çok amaçlı olarak vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyor. Proje hakkında bilgi veren Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, "Yeni belediye binamızın hizmete girmesiyle birlikte mevcut belediye binamızıda yıkarak ilçe merkezinde 10 bin metre karelik bir alan ortaya çıkaracağız. Bu alanın üstü meydan altında 100 araçlık bir otopark ve yaklaşık 40 dükkanlık bir çarşı oluşturmak istiyoruz. Şu anda proje üzerinde çalışıyoruz ve 2008 yılında tamamlayacağız. Belediye, Hükümet Konağı arasında ilçe merkezinde vatandaşların nefes alabileceği bir meydan ortaya çıkaracağız. Bu meydan için düşünülen yerin 100 metre ilerisinde de 3 bin metre karelik alanda katlı otopark ve kapalı pazar alanı olarak kullanmayı düşündüğümüz bir projemiz daha var. Bu projemiz de 2008 yılında start alacak ama proje 2009 yılında tamamlanacak"dedi.

"YENİ BELEDİYE BİNAMIZ GÜN SAYIYOR"

Yaklaşık 20 yıl önce yapılan dar bir mekanda hizmet verdiklerini belirten Başkan Acar, "Yeni belediye hizmet binamız gün sayıyor. 4 katlı, 500 metre kare alan uzerinde tamamı hizmet binası olarak kullanılmasını düşündüğümüz bir bina olacak. Tüm belediye birimleri bu binada toplanacak. Temmuz 2007'de ihaleye çıktık. 2008 Ağustos ayında inşaat tamamlanacak ve yeni modern binamıza taşınacağız. Son derece modern olan bina, 1,5 milyon YTL'ye mal olacak" diye konuştu.

"KESTEL'E 4 YILDA ÇOK ŞEY KAZANDIRDIK"

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, "4 yıl önce ekonomik olarak sıkıntılı bir belediye aldık ama şu anda kasasında para olan bir belediyeyiz. Büyük çalışmalar yaptık. İlçemiz bizim dönemimizde alt yapı olarak doğalgaz ile tanıştı. Evsel ve sanayi atıklarının bağlandığı yeşil çevre arıtma tesisleri faaliyete girdi. Şu anda Büyükşehir'e bağlandığımız için ilçemizdeki yağmur suyu kanalizasyon ve su şebekeleri tamamen yenileniyor. Alt yapısı biten yerlerde belediye olarak üst yapı işleri olan asfalt, tretuar ve kaldırım çalışmalarımızda devam ediyor. İlçemizde tekli eğitim yapılıyor. Bizim dönemimiz de ilçeye iki tane okul yapıldı. Belediye olarak arsa tahsis ettik ve şu anda bir anaokulu ilçemize yapılmakta. Belediye olarak üzerimizde düşeni yapıyoruz. Spor anlamında Ankara yolu üzerinde bir spor kompleksi oluşturduk ve önümüzdeki günlerde açılışı olacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 11:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?