7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kimsesiz Hasan dede yardım bekliyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde tek başına yaşayan yaşlı bir adam, huzurevine yerleştirilmeyi bekliyor. 

Bugüne kadar hiç evlenmeyen ve aile fertlerinden de hayatta kimsesi bulunmayan 80 yaşındaki Emrullah Balaban'ın tek isteği temiz bir yatakta huzur içinde ölmek. Üzerine çökmek üzere olan dedesinden kalma kerpiç binada yaşayan biçare adamın evinde ne elektrik, ne de su var. Barındığı odaya girmek ise imkansız. Belki aylardan beri imkansızlıktan dolayı yıkanamayan Hasan dede, köydeki komşuları tarafından kendisine verilen yiyecekle karnını doyuruyor. 

Yıllar önce geçirdiği kısmi felç sebebiyle yürümekte zorlanan Emrullah Balaban, devletten üç aydan üç aya cüzi miktarda verilen yaşlılık maaşı alıyor. Soğukpınar köylüleri ve köy Muhtarı Ömer Kuram, çevresindeki insanları tanıyamayan kimsesiz Emrullah Balaban'ın huzurevine yerleştirilmesini istiyor. 

Muhtar Kuram, "Emrullah dedenin hayatta hiç kimsesi yok. Yıllardır tek başına derme çatma evde yaşamaya çalışıyor. Karnını köylüler doyurmaya çalışıyor. Evine kokudan girmek mümkün değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 00:21:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?