7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kırmızı bültenle aranan kadın yakalandı

7 yıl önce çalıştığı bankadan zimmetine 70 bin YTL geçirdikten sonra ortadan kaybolan ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan 44 yaşındaki Saliha Habit, polisin operasyonuyla yakalandı. Habit, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Merkez Osmangazi İlçesi Tuzpazarı Caddesi'ndeki Halkbank Şubesi'nde 2000 yılında Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Saliha Habit, 1 yıl görev yaptıktan sonra zimmetine geçirdiği 70 bin YTL ile ortadan kayboldu. Faiziyle birlikte borcu 150 bin YTL'ye çıkan Habit, Interpol tarafından da aranmaya başlandı. Çıkardığı sahte kimlikle Bursa, Çanakkale, Edirne ve Balıkesir'de bulunan akraba ve arkadaşlarının yanında kalan Saliha Habit, geçen Mart ayında arkadaşı Gürbüz Güney'den aldığı 1500 YTL'yi ödemedi. Parasını alamayacağını anlayan Gürbüz Güney'in savcılığa yaptığı suç duyurusu sonucu Saliha Habit, Bursa polisi tarafından MSN adresinden takip edilmeye başlandı. Saliha Habit, önceki gün gittiği merkez Yıldırım İlçesi'ndeki internet kafede polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Eşinden 10 yıl önce boşanan, bir çocuk annesi Saliha Habit, ‘dolandırıcılık’ suçundan çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?