7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kızı için cinayet işledi

Bursa'da kız kaçıran adamın amcasını yerlerini söylemesi için öldürdükleri iddia edilen babayla birlikte 2 kişi hakkında müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre 15 gün önce Hacivat Mahallesi 349. Sokak üzerinde meydana gelen olayda, bir kişi sokak ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Cinayet mahallinde 13 adet boş kovan bulan jandarma, olay yerinin 50 metre ilerisinde terk edilmiş halde bulunan 16 CLC 75 plakalı bir kamyonette inceleme yaptı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, öldürülen Şaban Özçimen'in yeğeni C.Ö.'nün, sevdiği kız olan K.K.'yi kaçırdığını belirledi.

Bunun üzerine K.K.'nin yakınları D.G. ve D.A.Ü.'nün, konuşma bahanesiyle Şaban Özçimen'i evden alarak, yolda öldürdükleri tespit edildi. Jandarma, eşkallerini belirlemeye çalıştığı zanlıları yakalamaya çalışırken, kaçırılan K.K.'nin erkek kardeşi O.K., olayda kullanılan tabancayla birlikte cinayeti kendisinin işlediğini belirterek güvenlik güçlerine teslim oldu. Herkesin kafası karışırken, O.K.'nin çelişkili ifadelerinden şüphelenen jandarma gerçeği kısa sürede ortaya çıkardı.

Cinayeti işleyen 3 şüphelinin suçu üstlenmesi için kendisine baskı yaptıklarını itiraf eden O.K., "Bu yüzden teslim oldum. Benim cinayetle ilgim yok" dedi. Jandarma, kaçırılan K.K.'nin babası Y.K. ile birlikte D.G. ve D.A.Ü.'yü cinayetle alakalı gözaltına aldı. Sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanan şüpheliler hakkındaki savcılığın soruşturması sona erdi. Savcılık kızı kaçırılan baba Y.K. ile suça iştirak ettikleri iddiasıyla da D.G. ve D.A.Ü. hakkında Şaban Özçimen'in öldürülmesiyle ilgili olarak müebbet hapis talebiyle dava açtı. Ayrıca "adli mercilere yanıltmak" suçundan da O.K. hakkında çocuk savcısı tarafından soruşturma başlatıldı. Bu arada bilindiği gibi dayısı öldürülen damat C.Ö., kaçırdığı K.K.'yı öldürmüş, hakkında müebbet hapis talebiyle dava açılan C.Ö.'ye cezaevindeyken de uyuşturucu ticaretine karıştığı iddiasıyla bir dava daha açılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 12:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?