7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kocabıyık'a fahri üyelik plaketi

Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’a, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından fahri üyelik unvanı ve plaketi verildi.

Türkiye ve Gemlik ekonomisine büyük katkıları olan Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’a, GTSO tarafından fahri üyelik unvanı verildi. Gemlik’te 2 ilköğretim okulu, bir cami, kültür merkezi, U.Ü. Gemlik Sunipek Yerleşkesi, Hukuk Fakültesi binası ile eski müdüriyet binasını yaptıran Asım Kocabıyık için düzenlenen törende, Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Mehmet Turgut, Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, U.Ü. Gemlik Yerleşkesi Müdürü Prof. Dr. Abdurahim Korukçu, U.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Müfit Parlak, İlçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve çok sayıda davetli hazır bulundu.

İşadamı Tevfik Solaksubaşı, iktisat fakültesinden sınıf arkadaşı olan Asım Kocabıyık’ı ve Borusan A.Ş. fabrikalarının Gemlik’te ilk kuruluş tarihini anlattı. Rektörü Yurtkuran ise Asım Kocabıyık’ın Gemlik Yerleşkesine yaptığı çalışmaları hatırlatarak, kendisine teşekkür etti. Kocabıyık da yaptığı konuşmada kendisine hayırsever işadamı denilmemesini isteyerek, “Ben bu hizmetleri vatandaşlık borcum olarak yapıyorum” dedi.

Tören sırasında Tevfik Solaksubaşı, Asım Kocabıyık’a 1972 yılında fabrika arazisini gezerken çekildikleri siyah beyaz fotoğrafı hediye ederken, Kemal Akıt da kendisine fahri üyelik plaketini sundu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 22:52:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?