7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kocasından korkup cinayeti işlemiş!

Bursa'da üç aylık oğlunun gözleri önünde bıçaklanarak kolundaki 7 bilezik ile, parmağındaki yüzük ve küpesi alınan 24 yaşındaki kadına saldıran kişinin, eltisi olduğu ortaya çıktı. Hırsızlık ve cinayete teşebbüsle suçlanan elti gözaltına alınırken, saldırıda yaralanan eltinin ise hastanedeki tedavisi sürüyor.


Bursa'da meydana gelen olayda, şüpheli çılgın eltinin kendisine ait bin 300 YTL'lik altın seti kocasından habersiz sattığı için korktuğu, yeniden set alabilmek için eltisi Esma T.'nin takılarına göz diktiği belirlendi. 2 gün boyunca polise suçsuz olduğunu belirten S.T.'nin(21) suçu erkek arkadaşına yıkmaya çalıştığı ama bu kişinin de olaydan habersiz olduğunun belirlendiği öğrenildi. Eltisinden gasp ettiği bilezikler ise, S.T.'nin evindeki elektrik süpürgesinin içinde, saldırı sırasında yüzünü kapattığı
bone, kanlı bıçak ve kanlı pembe ayakkabılar da evinin yanındaki çöp kutusunda bulundu. S.T.'nin yakalanmasına sebep olan ipucu ise, bıçakladığı eltisi Esma T. ile yaptığı son telefon görüşmesi oldu. Çılgın eltinin eve girmek için yedek anahtarı da günler öncesinden çaldığı ve soygunu planladığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen zanlı gözyaşlarına boğuldu.

SOYGUNU 1 HAFTA ÖNCEDEN PLANLADI
Edinilen bilgiye göre, üç aylık anne Esma T.'ye saldıran bir çocuk annesi elti S.T.'nin olayı bir haftadan beri planladığı anlaşıldı. Olay günü kocası S.T.'ye, "Dişim ağrıyor hastaneye gideceğim. Bana cep telefonunu da ver lazım olur" diyen S.T., telefonla eltisi Esma T.'yi arayarak, "Akşama bize iftara gel" dedi. Amacı eltisinin müsait olup olmadığını anlamaktı. Esma T. ise, "Gelemem kocam işte olacak. Benim evde olmam lazım" dedi.


Bunun üzerine S.T., "Dişçiye gidiyorum" diyerek yanına ekmek bıçağı, bulaşık eldiveni ve bone alıp Esma T.'nin Güllük Mahallesi'ndeki evine doğru yola çıktı. Mahalleye gelen S.T., kapının önüne geldiğinde tanınmamak için boneyi yüzüne geçirip, parmak izi çıkmasın diye de ellerine eldivenlerini taktı. Ardından daha önce aldığı anahtarı kullanarak içeri girip tuvalete saklandı.

12 YERİNDEN BIÇAKLADI
Bu sırada Esma T. odada bebeği ile oynuyordu. Esma T., birden kapının açılmasıyla oluşan rüzgarı hissedip, mutfak penceresini kapatmak için koridora girdi. Bu sırada elti S.T. saklandığı tuvaletten çıkarak, elindeki ekmek bıçağını eltisinin karnına sapladı. S.T., ardından yere düşen kadının kolundaki bilezikleri çıkarmaya çalıştı. Esma T.'nin direnmesi üzerine sinirlenen Sultan T. hareketsiz kalana kadar bıçağını kullandı. Esma T.'nin vücudunun 12 yerinden bıçaklandığı belirlendi. Şüpheli, eltisinin kolundaki 7 bileziği, küpesini ve alyansını aldıktan sonra evinin yolunu tuttu. Yolda kocası S.T.'yi arayan şüpheli S.T., "Dişçi yokmuş. Hemşire ağrı kesici verdi eve geliyorum" dedi.


Öte yandan Esma T. ayılmış ve son bir gayretle telefona sarılarak, annesini arayıp, "Yetişin ölüyorum" diyerek olayı duyurmuştu. Olayın ardından polis ifadelerini aldığı S.T. ve kocası S.T.'nin söylediklerinin çelişkili olduğunu anladı. Polis, evin kapı ve pencerelerinde zorlama olmadığını belirlemiş, bunun üzerine şüphelinin aileye yakın birisi olabileceği ihtimali kuvvetlenmişti.


Gasp bürosu dedektifleri ise, iki gün boyunca değişik sorular sordukları elti S.T.'yi son kez ifade vermeye çağırarak olayı aydınlattı. Polislere daha fazla direnemeyen şüpheli S.T., kocasından korktuğu için bu işe giriştiğini belirtirken, "Evet ben yaptım çok pişmanım" dediği öğrenildi.


Şüpheli elti S.T., "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs, hırsızlık ve gasp" suçlarından adliyeye sevk edildi. Pişmanlığı yüzünden okunan S.T. gözyaşlarına boğuldu. Gözaltıyla şoke olan S.T.'nin yakınları ise soluğu adliyede aldı.
Şüpheli eltinin sorgusu sürerken saldırıda yaralanan eltinin ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 18:54:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet varyemez IP: 88.246.107.xxx Tarih : 30.09.2008 19:28:41

neleri hayal edip, neleri düşünüp, neleri eyleme dökebiliyoruz, eş-dost, akraba, kadın, yeni anne demeden. . . işte vahşet bu olsa gerek, ama hergeçen gün artması işte gerçek vahşet de bu olsa gerek