7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kocayayla turizme açılıyor

Bursa'nın Keles Kaymakamlığı ve belediyesi, yaz aylarında ortalama 100 bin kişiyi ağırlayan Kocayayla'nın turizme açılması için düğmeye bastı. 

Otantik barakaların yapıldığı ve paintball oyunlarının yapılacağı yayla, doğa sporlarına ev sahipliği yapacak. 

Yaz aylarında çeşitli festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan 500 hektar alana sahip Kocayayla'nın turizm bölgesi ilan edilmesi için Keles Kaymakamlığı ve belediyesi harekete geçti. Bursa Valiliği ve Turizm Bakanlığı'na müracaatta bulunan yetkililer, gelecek cevabı bekliyor. Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş, Kocayayla'nın hak ettiği değeri kazanması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yaz aylarında 100 bin kişinin ziyaret ettiği Kocayayla'ya yeni bir vizyon kazandırmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Bektaş, "Kocayayla'ya geçtiğimiz yıl 11 adet otantik baraka yaptık. Yaz kış meraklılar buraya gelip konaklayabiliyor. Eğer talebimiz gerçekleşirse bu sayı 500'e çıkacak. Kiraya verdiğimiz işletmecinin talebi doğrultusunda bölgede paintball oyunları düzenlemeyi planlıyoruz. Kiracımız bölgede paintball oynanması için gerekli ortamı hazırlayacak. Aynı zamanda işletmeci firmanın çeşitli doğa sporları ve aktiviteleri gerçekleştirmek gibi parlak fikirleri var. Hedefimiz Kocayayla'nın yılın tümünde ziyaretçi ağırlaması. Kaymakamlıkla birlikte valilik ve Turizm Bakanlığı'na Kocayayla'nın turizm bölgesi ilan edilmesi için başvuru yaptık. Eğer talebimiz olumlu sonuçlanırsa, yaylanın doğal güzelliği tahrip edilmeden yeni yatırımlara açılması ve değerlendirilmesi sağlanacak" dedi. 

Bektaş, Kocayayla'nın yaz aylarında birçok kurum ve kuruluşların etkinliklerine ev sahipliği yaptığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 11:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?