7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Köfte servisi adı altında esrar servisi

Bursa'da evlere köfte adı altında esrar servisi yaptıkları ileri sürülen çeteye yönelik yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alınırken, 87 suçtan sabıkalı bir zanlı ile arkadaşı cam parçalarıyla saldırdıkları 4 polis memurunu yaraladı. 

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, esrar sattıkları ileri sürülen şahısları takibe aldı. Yaklaşık 1.5 ay boyunca süren çalışmalar sonucunda şahısların İstanbul ve doğu illerinden getirdikleri esrarı Bursa'daki lüks semtlerdeki evlere kadar servis yaptığı tespit edildi. 

Zanlıların İhsaniye Mahallesi'ndeki evinlerinde yapılan operasyon sırasında, gözaltına alınmak istenen 87 suçtan sabıkalı Suat P. ile Faruk Ç., polis memurlarına saldırdı. Apartmanını giriş kapısının camını kıran zanlılar ellerine geçirdiği cam parçası ile bir polis memurunu boğazından, birini kolundan, diğerini bacaklarından ve diğerini de karnından yaraladı. Hastaneye kaldırılan polis memurlarının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Emniyette sorguları tamamlanan zanlıların telefon görüşmeleri sırasında yakalanmamak için esrar yerine köfte diyerek şifreli konuştukları öğrenildi. 

Aralarında esnaf ve kuaför bayanların da bulunduğu çete üyelerinin Bursa'nın batısında bulunan lüks semlerde oturan vatandaşların evlerine kadar esrar servisi yaptıkları bildirildi. 

Diğer yandan gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1,5 kilo esrar, şaşal tabir edilen düzenekler, 2 pompalı tüfek ve çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirildi. 

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan örgüt liderleri Savaş K. (35), Faruk Ç. (23) ve Melih C. (22) ile çete elemanları Yusuf G. (29), Saliha A. (23), Ramiz B. (22), Burak Ü. (26), Suat P. (22), G.B. (18), M.Ö. (18), Berhan Ö. (20), Gülümser C. (20) ve F.A. (19), suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak suçlarından Faruk Ç. ile Suat P. ise bu suçların yanı sıra görevli memuru öldürmeye tam teşebbüs suçundan adliye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 18:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?