7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Köpekler podyuma çıktı

Bursa'da, Özdilek Alışveriş Merkezleri tarafından düzenlenen 'Bursa Dog Show 2008 Köpek Güzellik ve İtaat Eğitimi Yarışması' renkli görüntülere sahne oldu. 

Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bu yıl 7.'si düzenlenen yarışmaya 6 ay ve üzeri köpekler katıldı. 'Güzellik ve itaat' kategorilerinde yarışan köpekler gösterdikleri performansla izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Güzellik kategorisinde köpeklerin deri, tüy ve dış görünüşlerine bakılırken, itaat eğitimi kategorisinde sahibinin komutlarına cevap vermesine bakıldı. Köpekler tek tek podyuma çıkarak hünerlerini sergilerken, bazı köpekler sırasını beklerken sahiplerine zor anlar yaşattı. Minik çocuklar da yarışmayı izlerken köpekleri yakından görme ve sevme imkanı buldu. İstanbul ve Yalova'dan da katılımcının olduğu yarışmada 32 köpek yarıştı. 

Yarışmada, Sait Çetinbudak'ın 'Badem' adlı Golden Retriever cinsi köpeği birinci oldu. Zeus isimli köpek ikinci, Kayra isimli köpek de üçüncü oldu. 

Yarışma sonunda Sivil Savunma Arama Kurtarma ekiplerinin arama kurtarma köpekleri de özel bir gösteri yaparak izleyenlerden alkış aldı. Yarışmada en büyük ilgiyi üç tane minik Kafkas Çobanı cinsi köpekler çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 18:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?