7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Korkutan araç yangını

Bursa'da, zincirleme trafik kazası sonucu bir aracın yol ortasında alev alması korku dolu dakikaların yaşanmasına sebep oldu.


Olay, Merkez Osmangazi ilçesi Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerinde meydana geldi. Trafikte seyir halinde olan Murat İşçigil yönetimindeki 16 BJM 73 plakalı minibüse arkadan gelen Mustafa Sevinç yönetimindeki 16 J 2195 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle duran taksiye, İlyas Çalışkan idaresindeki 16 AP 910 plakalı bir başka otomobil süratle çarptı. Çarpmanın etkisiyle motorunda hasar meydana gelen araç bir anda alev almaya başladı. Aracının alev aldığını gören İlyas Çalışkan ve arabanın içinde bulunan 3 kişi kendilerini dışarı attı. Yanan aracın içerisinden çıkan bir kadın ise arabalarının yanmasını gözyaşları içinde izledi. Aracın alev aldığını gören vatandaşlar ise yangın tüpleriyle yangına müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi yangına müdahale ederek tehlikenin büyümesini önledi.
Olaya karışan Murat İşçigil, kaza anında bir karmaşa yaşandığını belirterek, "Ben yolda seyir halindeyken arkamdan gelen araç hızını alamayıp bana çarptı. Daha sonra bir başka araç bana çarpan taksiye vurdu. Sonra arkama baktığımda aracın yanmaya başladığını gördüm. Herhalde aracın benzin hortumu çıktı ve sonra yanmaya başladı. Olay sırasında kimsede yangın tüpü yoktu. Yaklaşık 10 dakika sonra yangına vatandaşlar tarafından müdahale edildi."


Kazayla birlikte Ankara yolunda trafik bir süre dururken uzun araç kuyruğu oluştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 13:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?