7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Köy hizmetleri üniversite olacak

Bursa'da, eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü arazilerinin 58 bin metrekarelik kısmının üniversite alanı olarak ayrılmasıyla ilgili plan değişikliği Yıldırım Belediye Meclisi'nde kabul edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in, söz konusu arazinin üniversite arazisi olarak ayrılması yönündeki teklifini daha evvel kabul etmişti. Ancak özel idareye başka bir yerleşim biriminin bulunamaması, parsellerde de bölünme yapılamadığı için 94 dekarlık arazinin bir kısmının üniversite arazisi olarak ayrılması gündeme geldi. Üniversite arazinin 58 bin metrakereye düşürülmesiyle ilgili plan değişikliği bugün Yıldırım Belediye Meclisi'nden geçti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, sosyo kültürel ve ekonomik açıdan ikinci bir üniversitenin ilçelerinde yapılması gerektiğini belirterek, "Üst düzey yöneticilerle, Bakanlığımız, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Hazinemizle bir mutabakat sağlandıktan sonra böyle bir girişimde bulunduk. Daha önce Köy Hizmetleri Bölge Müdürlüğü'nün arazinin tamamının üniversiteye tahsis edilmesini planlıyorduk. İl Özel İdaresi'nin orada bir takım binalarının bulunması, başka bir yerleşim biriminin bulunamaması, parsellerde de bölünme yapılamayacağından bir bölümünün üniversite alanı olarak belirlenmesi şekliyle mutabakat sağlandı. İkinci üniversite, İstanbul Teknik Üniversitesi gibi olması gerekir. Yeni üniversitede, ilimizde yaygın olan tekstil ve otomobil sektörüne katkı sağlayacak fakültelerin bulunması prensibiyle hareket edeceğiz. Bir üniversite alanını planlara işleyerek, tarihi bir görevi yerine getirmek bizim görevimizdi" dedi. 

Meclis toplantısında ayrıca, hukuk komisyonu'nun ilçedeki işyerlerinin tanıtım tabelalarında Türkçe sözcüklerin kullanılmasıyla ve Şehit Yarbay Melih Gülova isminin ilçedeki bir parka verilmesiyle ilgili raporları oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan meclis toplantısına, Uluslararası Aşıklar ve Şairler Şöleni'ne katılmak üzere Bursa'ya gelen saz ustaları da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 09:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?