7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Köy muhtarları bilgisayar istiyor

İnegöl Belediyesi'nin, şehir merkezindeki 14 mahalle muhtarına bilgisayar hediye etmesinin ardından köy ve beldelerdeki mahalle muhtarları da kendilerine bilgisayar yardımında bulunulmasını istedi. 

İkametgah işlemlerinin bilgisayar destekli sistemle yapılmaya başlamasının ardından bilgisayarı bulunmayan muhtarlıklar, sıkıntı yaşanmaya başladı. 

Beldelerdeki bir kısım mahalle ve köy muhtarları kendilerine özel bir şifre verildiğini, ancak bilgisayarlarının olmadığını söyleyerek hizmet vermekte sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. İnegöl Ziraat Odası Meclis Başkanı Recep Bayrak, köy muhtarlarının da bilgisayara kavuşabilmesi için İnegöl Belediyesi'nin uyguladığı bağış modeline ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, "Mahalle muhtarlarına İnegöl Belediyesi destek oldu. Köy muhtarlarına ise Köylere Hizmet Götürme Birliği destek olabilir. İnegöl'e bağlı 93 köy bulunuyor. Hiçbir geliri olmayan köy muhtarlıklarının kendi bütçeleriyle bilgisayar sistemi kurmalarını beklemek haksızlık olur" dedi. 

Köy muhtarlarının da aynı yöntemle bilgisayar sahibi olabileceklerinin altını çizen Bayrak, "Konuyu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı olan Kaymakam Durmuş Gençer'e ileteceğim. Umarım teklifimize Kaymakamımız sıcak bakar. Muhtarlarımıza, bilgisayar kullanımına yönelik bir eğitim de verilmesi gerekir. Köy muhtarlarının bilgisayarla ilgili sorunlarının çözümü için Türkiye Muhtarlar Derneği İnegöl Şubesi de katkıda bulunabilir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 17:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?