8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kraliçe Elizabeth Kozahan'ı gezdi

Kraliçe Elizabeth, Bursa temasları çerçevesinde ipekçiler çarşısı olarak bilinen Kozahan'ı ziyaret etti. 

Kraliçe Elizabeth, tarihi Osmanlı çarşısı Kozahan'ı ziyaret etti. Elizabeth, Kozahan'ın üst katında bulunan üç ayrı ipek mağazasını gezdi. Kraliçeye meşhur Bursa ipek eşarbı ile ebru hediye edildi. Programından farklı olarak üçüncü mağazaya da giren kraliçe, özellikle Osmanlı tuğralı ve motifli eşarplara ilgi gösterdi. Esnaf ipek kumaşlar hakkında bilgi verdi. Kraliçe daha sonra Kozahan avlusunda onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemekte, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan Prens Dük Philp'e, Kraliçe Elizabeth'e ise Hayrünnisa Gül, Zeynep Babacan, BTSO Başkanı Celal Sönmez, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu eşlik etti. 

Kraliçe, saat 14.00'te, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan "Dünden Bugüne Klasik Türk kıyafetleri" defilesini izledi. Defilede Osmanlı motifli Türk kıyafetleri yaklaşık 20 manken tarafından Kraliçe Elizabeth'e sergilendi. Defilenin finalinde ise, Türk ve İngiltere bayraklarını kıyafet şeklinde giyen iki mankenin podyuma çıkması dikkat çekti. 

Defilenin ardından Hayrinnisa Gül ile birlikte platforma çıkan Kraliçe Elizabeth beğendiği bir Osmanlı motifli kıyafeti Gül'e gösterdi. BTSO Başkanı Celal Sönmez ve eşi Ümran Sönmez, kraliçeye 20 santimlik şişenin içerisinden çıkan ipek kozası ve kozanın oluşturduğu ipek kumaşın yer aldığı bir hediye sundu. Defileden sonra kraliçe ve heyete Kozahan'daki çay ocaklarında özel olarak hazırlanan Türk kahvesi ikram edildi. Heyet, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde kurulan perdede oynatılacak Karagöz oyununa geçecek.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 14:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan tanus IP: 88.244.253.xxx Tarih : 16.05.2008 02:48:23

bizzat o yemekte bende bulunmaktaydımm. ALMİRA HOTEL den görevli olarak çalıştımm ordaaa. gerçekten çok güzel bir gün geçirdikk. bütün ALMİRA HOTEL personeli adına hepinize teşekür ediyorum