7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kriz duruşma davalarını da vurdu

Dünyada etkisini gösteren ekonomik kriz, Bursa'daki işçi davalarına da yansıdı. Bursa 4. İş Mahkemesi, bir günde 211 davaya baktı. 

Tüm dünyada piyasaları allak bullak eden global kriz, Bursa'daki işçi davalarına da yansıdı. İşçi ile işveren arasındaki uyuşmazlıklara bakan Bursa 4. İş Mahkemesi, bir günde 211 ayrı davaya baktı. 3 adam boyunu geçen duruşma listesi, her gün onlarca davaya girip çıkan avukatları bile şaşkına çevirdi. 

Onlarca dava duruşmasının aynı güne verilmesi mahkeme salonu önünde kalabalığa yol açtı. Duruşmalarına gelen vatandaşlar ise kendi davalarının başlama zamanını bulabilmek için 13 sayfalık listeyi incelemek zorunda kaldı. Duruşmaya gelen işçiler ise işlerine son verilmesine rağmen tazminatlarının ödenmemesinden yakınarak, "Kriz yoksa bu nedir? Bu liste, yaşanan ekonomik buhranın bir göstergesidir. Sabah saatlerinde geldik. Saatlerdir bizim sıramız gelsin diye bekliyoruz" dedi. 

Bu arada tarihinin en yoğun gününü geride bırakan 4. İş Mahkemesi ise bir günde bu kadar sayıda davaya bakarak bir rekora imza attı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 11:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?