7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kriz emlak sektörünü vurdu

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, küresel krizin emlak sektörünü de vurduğunu söyledi. 

Küresel krizin emlak sektörünü olumsuz yönde etkilediğini ve bu sektöre olan taleplerin durduğunu belirten Zekai Akyürek, "Döviz bazında beklentilerin olması ve dövizin yükselmesi direk olarak emlak sektöründeki satışları durdurdu. Bu sektörü durduran sebeplerin başında küresel kriz gelmekle birlikte, TOKİ'nin müteahhitliğe soyunması da önemli bir etkendir" dedi. 

Ekonomik kriz sebebiyle fabrikaların işçi çıkardığını, bununda bu güne kadar sürekli olarak göç alan İnegöl'ün göç vermesine sebep olduğunu vurgulayan Zekai Akyürek, "Küresel krizin etkisine giren bir çok fabrika ve işletme işçi çıkarıyor. İnegöl'e iş için, ekmek için gelen ve kirada kalmakta olan işçiler bir an evvel kendi memleketlerine ya da başka iş sahası olan illere göç etmeye çalışıyor. Bundan dolayı da daha önceleri İnegöl'de kiralık ev veya işyeri bulmakta güçlük çekilirken, şimdi ise kiralık dükkan ve evlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum emlak piyasasında yüzde 70-80 oranında düşüşe sebebiyet verdi. Ayrıca piyasada paranın çekilmesi arz-talep dengesini bozdu. Eskiden talep çoktu, şimdi ise talep yok denecek kadar az" diye konuştu. 

Akyürek, gayrimenkul fiyatlarının en düşük olduğu dönemde elinde parası olanların yatırımlarını gayrimenkule yapmalarının tam zamanı olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?