7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kültür Mahallesi'nin sorunları ele alındı

Mahalle ziyaretlerini sürdüren Bursa merkez Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Altınşehir, Tahtalı, Beşevler, Minareli Çavuş ve Konak'tan sonra bu kez Kültür Mahallesi sakinlerini dinledi. 

Kültür Mahallesi Muhtarı Mustafa Göker, muhtar azaları ve site yöneticileriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, vatandaşların sorunlarını dinledi.


Kültür Mahallesi'nin en büyük sorunun şehir merkezine olan ulaşım ile asfalt ve tretuar çalışmaları olduğuna değinen Muhtar Mustafa Göker, "Bursaray'a ve şehir merkezine ulaşımda Kültür sakinleri sıkıntı çekiyor. Otobüslerin yetersizliği ve kalkış saatlerindeki tutarsızlıklar Konak halkını ve özellikle de okul zamanı çocuklarımızın ulaşımını kötü yönde etkiliyor. Ayrıca hızla büyüyen Kültür Mahallesi'nde çocuklar ve yetişkinler için park, yürüyüş ve bisiklet yolları ihtiyacımız var." dedi.

Bozbey, ulaşım sıkıntısını her toplantıda ve Büyükşehir meclis toplantılarında Büyükşehir Belediyesi'ne yazılı ve sözlü olarak ilettiklerini kaydetti.

Kültür Mahallesi'nin adından da anlaşıldığı gibi eğitim öğretim seviyesi üst sıralarda bir mahalle olduğuna dikkat çeken Bozbey, "Kültür ayrıca Bursa'nın son yıllarda en hızlı gelişen yenilenen mahallesi konumunda. Mahallenin hızla büyümesi bizlerin kısıtlı imkanlarıyla yol, kaldırım ve tretuar çalışmalarını da olumsuz etkiliyor. Her şeye rağmen 2008 yılı içerisinde Kültür Mahallesi'nde yapacağımız yol, kaldırım ve tretuar çalışmalarının yüzde 70'ini tamamladık. Mahallemizin isteği olan çocuklar ve yetişkinler için park, yürüyüş ve bisiklet yolları içinde çalışmalarımız başladı" şeklinde konuştu.

Kültür ve Konak Mahallesi sınırında bulunan Cephanelik sınırlarının yürüyüş ve bisiklet yolu olarak çalışmalarına başlandığını hatırlatan Başkan Bozbey, "Yaklaşık 2 bin metreyi bulan Cephanelik sınırlarının yürüyüş ve bisiklet yolu tamamlandığında her 2 mahallemizin de sıkıntısını büyük ölçüde çözmüş olacağız. Ayrıca bu proje yine Bursa'ya örnek olacak bir yürüyüş ve bisiklet yolu olacak" diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 15:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?