7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kültür Okulları'nda ilk zil çaldı

Ovaakça'daki kampusünün yanı sıra Özlüce'de yaptırdığı yeni kampusünde de start veren Özel Bursa Kültür Okulları, bin 500 öğrencisiyle birlikte 2008-2009 eğitim-öğretim dönemine başlamanın heyecanını yaşadı. 

Açılışı yeni gerçekleştirilen kampuslerinde yeni bir eğitim dönemine başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Özel Bursa Kültür Okulları Müdürü Orhan Karakoç, okullarının 7 yıl önce atılan sağlam ve sağlıklı temeller üzerine büyümeye devam ettiğini belirtti. Kuruluşlarından bu yana belirledikleri hedeflerinden hiçbir ödün vermeden yürüdüklerini vurgulayan Okul Müdürü Karakoç, "Türkiye'de eğitimin kalitesine katkı için çalışıyoruz ve bunun için bizim parolamız kapasitenin doğru ve tam kullanılmasıdır. Öncelikle yapılması gereken öğrencilerin tanınması ve öğrenciye özel uslüp geliştirilerek öğrenciyi eğitimin merkezine çekmektir. Toplam bin 500 öğrenciyle yeni döneme başladık. Kaliteden ödün vermeden yapılan çalışmaların sonucunda son 6 yılda OKS'de hep Türkiye'nin ilk 5'lerinde olduk. Biz sadece eğitimin özelliğine inanarak çalışıyoruz ve eğitimin bir disiplin ve ciddiyet işi olduğunu bilerek öğrencilerimize bu yaklaşımla eğitim veriyoruz. Öğrencilerimize sadece ders anlatmıyoruz. Öğrencilerimizin gece gündüz ders çalışmasını istemiyoruz. Çocuklarımız sadece OKS için yetiştirmek yerine onları çağdaş dünyaya her yönüyle hazırlamanın gayreti içerisindeyiz" dedi. 

Yeni kampusün 10 dönüm arazi üzerine kurulduğunu hatırlatan Karakoç, 20 bin metrekare kapalı alana sahip olan okulun tam 49 dersliğinin bulunduğunu söyledi. Öğrencilerin kültür, sanat alanında bilgi ve becerilerini geliştirmeleri açısından 2 bin metrekare kapalı oyun salonları, spor alanları, buz pisti ve aktivite salonlarıyla okulun her metresini donattıklarını ifade eden Karakoç, "Deneyimli kadromuzla yeni öğretim yılının da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için olumlu geçeceğine inanıyorum. Okulumuza ve bizlere güvenen bütün velilerimize ve Bursa halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 22:15:38
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 10:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Öğrenci IP: 85.100.226.xxx Tarih : 18.10.2008 19:28:57

Evet gerçekten öyle oldu.. Bende Kültür Okullarındanım.. Okulumuz bir harika!Yeni geldim ama hemen alıştım ve sıkı bir çalışma programı içerisindeyiz. Okulumuzun imkanları çok yüksek.. Umarız SBS'de başarılı oluruz..