7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kültürel faaliyetler tek çatı altında

Bursa Valisi Şahabettin Harput önderliğinde oluşturulacak Kültür Turizm Tanıtma Birliği'nde son aşamaya gelindi. Birlik sayesinde Bursa'da yapılacak tüm kültürel faaliyetler tek çatı altında toplanacak. 

Vali Şahabettin Harput'un önderliğinde oluşturulan Kültür Turizm Tanıtma Birliği eylül ayında faaliyete geçiyor. Bursa'nın kültürel ihtiyacını giderecek birlik içerisinde Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İznik belediyeleri yer alacak. Bursa'da yapılan tüm kültürel faaliyetleri bir çatı altında toplayacak olan birliğin tüzüğü hazırlanarak son aşamaya gelindi. 

Birliğin oluşmasının Bursa'nın kültürel kimliğinin yeniden kazandırılması hususunda önemli olduğunu belirten Bursa İl Özel İdaresi Kültür Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi, "Birlik sayesinde şehirdeki kültürel çalışmalar koordineli şekilde yapılacak. Kamu destekli ama idari anlamda özerk bir yapıya sahip olacak birlik, kültürel etkinliklerin çeşitliliğe ulaşmasını sağlayacak. Örneğin Bursa'nın bir kültür haritası çıkartılacak ise bunun formatını birlik yapacak. Kent rehberi yazılacaksa, burada bir tek rehber olacak. Belediyeler ve Kültür Turizm Müdürlüğü'nün çıkarttığı rehberle oluşan çeşitliliğe son vereceğiz. Birlik ayrıca Bursa'ya özgü kılıç kalkan, mehter takımı ve Hacivat-Karagöz'ü himayesine alarak, bu değerleri bundan sonraki kuşaklara aktarılmasına vesile olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 11:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?