7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kültürpark nefes alacak

Bursa’nın kent merkezindeki en büyük dinlence ve eğlence yeri Kültürpark’a 19 Mayıs Pazartesi gününden itibaren giriş kapılarındaki otoparkların dışında araç girişi yapılmayacak. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi yıllardır çarpık yapılaşmanın kurbanı olan Kültürpark’ın Bursalılara gerçek kimliği ile hizmet etmesi amacıyla başlattığı sağlıklaştırma çalışmasının ardından parka nefes aldıracak bir karar daha aldı. 19 Mayıs Pazartesi gününden itibaren Kültürpark’ın içine araç alınmayacak. Kültürpark’a araçlarıyla gelenler, 5 giriş kapısında yer alan otoparklara park edecekler. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Kültürpark’ın tüm Bursalıların ortak kullanım alanı olduğunu bundan dolayı herkesin bu mirasa sahip çıkması gerektiğini söyledi. Sağlıklaştırma çalışmasıyla altyapısı yer altına alınan, gölü yenilenen, yeni yürüyüş yolları ve çocuk oyun parkları ile kullanım alanı artan Kültürpark’ın ikinci baharını yaşadığını ifade eden Şahin, “Kültürpark’ın içine araç girmesinden dolayı halkımız yolda rahatça yürüyemiyor, çocuklarını kendi başlarına bırakamıyordu. Bu uygulama ile Kültürpark’ta, Kültürpark’a gelen konuklarımızda rahat edecek” dedi. 

Şahin, Kültürpark’a bir yıl içinde 400 bin aracın girdiğine dikkat çekerek, yeni uygulama ile vatandaşların artık araçlarını Gaziakdemir, Beşikçiler, Kükürtlü, Altınceylan, Çakaldere ve Stadyum girişlerindeki otoparklara park ederek Kültürpark’a girebileceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 16:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağla paöuk IP: 78.177.74.xxx Tarih : 16.05.2008 20:17:42

süper olmuş bence daha iyi