7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kumlu'da baz istasyonu isyanı

Bir GSM şirketinin Gemlik'e bağlı tatil beldesi Küçük Kumla sahiline ve Ali Kütahya İlköğretim Okulu yanına yaptığı baz istasyonu vatandaşları isyan ettirdi. 

Abdullah Aslan Caddesi 7. durak önüne yapılan baz istasyonu önünde eylem yapan Kumlalı vatandaşlar, imza kampanyası başlatıp, baz istasyonlarının bu bölgeden kaldırılmasını istedi. GSM şirketinin plaj önü ve ilköğretim okulu çevresinin yanı sıra orman kampı bölgesine de baz istasyonu kuracağını ifade eden Kumlalılar, tatil beldesi Küçük Kumla'nın kanser riskli baz istasyonları ile istila edildiğini söyledi. Yaz aylarında nüfusu 100 bine ulaşan Küçük Kumla'da tek bir baz istasyonunun çevredeki 30 bin nüfusu olumsuz etkileyeceğini savunan Küçük Kumlalılar, sahile baz istasyonu kurulması için izin veren Belediye Başkanı Eşref Güre'yi de suçladı. 

İmza kampanyası başlatan Kumla sakinleri, iki gün içinde bin 500 imzaya ulaşırken, imza sayısını 3 bine çıkartıp, Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, Bursa Valisi Sahabettin Harput ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e sunacaklarını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?