7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kuraklık balıkçıları da etkiledi

İznik gölünde ihracata yönelik tutulan gümüş balıkları bu yıl balıkçıları üzdü. 

Yılın ancak 7 ayında gümü balığı avlanabilirken, küresel ısınma ve kuraklık balıkçıları da etkiledi. 

Yaz döneminin kurak geçmesi sebebiyle gümüş balıkçılığında rakamlar düşük kalırken, 15 gündür devam eden yağmurlardan sonra açan güneş balıkçıları umutlandırdı. Orhangazi'de kurulu bulunan iki ayrı su ürünleri kooperatifi üyesi balıkçılar, havaların açmasıyla birlikte ağlarını yine gölün serin sularına bıraktı. Yağmurdan sonraki ilk gün ağlara takılan gümüş balığı miktarı ise balıkçının yüzünü güldürdü. 

Orhangazi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Metin İldeniz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gümüş balıkçılığının sıcaklardan olumsuz etkilendiğini belirterek, "Nisan ayında başlayan av sezonumuzda haziran ve temmuz aylarında yaşanan sıcaklar balık oranını da düşürdü. Yağmur sonrasından umutluyuz. Yağmurlardan sonra gelecek sıcak havalar gümüş balıkçılığına olumlu yansıyacak" dedi. 

Bu yılki hedeflerini 500 ton olarak koyduklarını belirten İldeniz, "Ancak sıcaklar ve kuraklık yüzünden hedefimizde büyük oranda sapma meydana geldi. Nisan ayında başlayan avlanma sezonundan bugüne kadar gölden tutabildiğimiz balık miktarı 300 tonu ancak buldu. Bundan sonraki süreçte hedeflediğimiz rakama ulaşmamız da zor görünüyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 14:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?