7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Kuralsızın dosyası İstanbul'a gönderildi

Bursa'da 1 ay önce kuyumcu soygununda kullanmak için otomobil çalmak isterken kendilerine balkondan taş atarak engel olan şahsı tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen ve kurşuna kendi el yazısıyla kazıdığı "Krlsz" kelimesinden yola çıkılarak yakalanan zanlının dosyası, Bakırköy'de bir kuyumcu soygununa karışan çetenin üyesi olduğu gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 

Edinilen bilgiye göre, 1 ay önce merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi Piliç Sokak'ta meydana gelen olayda, boyacılık yapan Lokman Çiftçi (34) evinin önünde tabancayla göğsünden vurularak öldürüldü. Hiç kimseye karşı husumeti bulunmayan Çiftçi'nin öldürülmesiyle ilgili jandarma geniş çaplı soruşturma başlattı. Baba olmayı bekleyen Çiftçi'nin ölümüne sebep olan merminin üzerine kazınmış "kuralsız" kelimesindeki sesli harflerin çıkarılmasıyla oluşan "krlsz" yazısı tek delil oldu. Kanlı kurşundaki yazıdan yola çıkan ekipler, aynı imzayı taşıyan mermilerin 3 ay önce İstanbul'daki bir kuyumcu soygununda kullanıldığını ortaya çıkardı. Zanlının tabancasındaki bütün mermilere el yazısıyla "krlsz" yazdığı belirlenirken, olayla ilgili soruşturma derinleştirildi.
 
Şahısları soygundan dolayı teknik takibe alan İstanbul polisi, Bursa'da polis ve jandarma ekipleriyle gerçekleştirdiği ortak çalışma sonucunda çete üyelerinin kaldığı Ovaakça Mahallesi'ndeki eve baskın düzenledi. Bursa'daki cinayeti işlediği öne sürülen Yavuz K. (26) ve çete üyesi olan arkadaşları S.T. ile S.E. yakalandı. Gözaltına alınan S.T. ifadesinde, Yavuz K. ile birlikte Ovaakça'daki bir kuyumcuyu soymak istediklerini, bunun için de araba çalmak isterken maktul Lokman Çiftçi'nin kendilerine taş atarak bağırması üzerine Yavuz K.'nin hedef gözetmeden ateş ettiğini söyleyerek, "Ertesi gün olay yerinde jandarmanın inceleme yaptığını gördük. Adamın öldüğünü anlayınca da Yavuz K., silahın namlu ve iğnesini temizleyip, seri numarasını kazıdı. Soygundan vazgeçip kaçmak isterken de polis bizi yakaladı" dedi.
Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Savcı, şüpheli Yavuz K. hakkında "kasten öldürme" suçundan hazırladığı 2 sayfalık fezlekesini İstanbul'a gönderdi. Ayrıca Yavuz K. ve 2 arkadaşı hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, üye olmak, gasp, hırsızlık ve adam öldürmek" suçlarından açılan soruşturmaları ise sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 12:39:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?