8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Kurban pazarında sahte para uyarısı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında 'sahte para ve çek' uyarısında bulundu.

Öğle saatlerinde Soğanlı Mahallesi'nde kurulan Hayvan Pazarı'na gelen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, çadırları tek tek gezerek sahte parayı anlamanın püf noktalarını anlattı.

Merkez Bankası'nın sahte paralarla ilgili bilgi broşürlerini dağıtan ekipler, satıcıları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ekipler, paraları satıcılara göstererek alışveriş sırasında sakin olmalarını ve şüphelendikleri durumda 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Yüzlerce broşür dağıtan ekipler, gerçek para ile sahte parayı karşılaştırıp aralarındaki farkları anlattı. Hayvan satıcılarını mecbur kalmadıkça çekle satış yapmamaları konusunda da uyaran ekipler, böyle satışlarda müşteriyi kısa süre bekletip çekin yaprağını Merkez Bankası'nda inceletmenin daha sağlıklı olacağını ifade etti. Ayrıca hayvan satıcıları, şüpheli durumlarda polis ve jandarmaya zaman geçirmeden ihbarda bulunmaları konusunda uyarıldı.

Polisin her yıl yaptığı uygulama sayesinde, kalpazanların tuzağına düşen hayvan satıcısı sayısında ciddi düşüş sağlandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 18:12:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?